Rag’n’Bone Man dobitnik BRIT Awards Critics’ Choice Award 2017

10

Kantautor iz Uckfielda u blizini Brightona Rory Graham, poznatiji kao Rag’n’Bone Man, dobitnik je prestižne nagrade BRIT Awards Critics’ Choice Award za 2017. godinu.

Rođen 29. siječnja 1985., na glazbenoj sceni prisutan je još od 2007., kada je s prijateljem Gizmom osnovao kratkotrajnu grupu Rum Committee.Par godina po raspadu grupe 2012. sam za sebe objavio je vokalni EP, naziva “Bluestown” koji je slijedio dvama EP-ima “Wolves” (2014.) i “Disfigured” (2015.), od kojih je na prvom ugostio repera Vincea Staplesa, Stig Of The Dumpa te Kate Tempest.

U srpnju ove godine izdao je prvi hit-singl “Human“, koji je dosegnuo čelne pozicije top ljestvica u Austriji, Belgiji, Njemačkoj i Švicarskoj, a koji će se naći na istoimenom debitantskom albumu, čiji se izlazak očekuje 10. veljače iduće godine.

Muziku podržava

Album na čijoj su produkciji radili Two Inch Punch, Jonny Coffer i Mark Crew, na tržište će odaslati kuća Columbia Records.

Nagradu BRIT Awards Critics’ Choice Award od 2008. godine dodjeljuje komisija sastavljena od eksperata iz glazbene industrije pod uvjetom da imaju sklopljen diskografski ugovor te da će u sljedećoj godini objaviti debitantski album.

Dosadašnji dobitnici nagrade su bili Adele, Florence + The Machine, Ellie Goulding, Jessie J, Emeli Sandé, Tom Odell, Sam Smith, James Bay i Jack Garratt.

Muziku podržava