Radoholičar Mike Patton

domination
2224

Mike Patton, bivši frontman Faith No More, već godinama se pretrpava poslom i, kako kaže, uživa u tome. Pokraj Fantomas i Tomhawk radio je i radi još oko 30-ak bendova, albuma, projekata ili nečeg desetog. Pokraj pokretanja svoje izdavačke kuće Ipecac Records, trenutno snima vokale na nekoliko pjesama s novog albuma Massive Attack nazvanog “Weather Underground”, komponira glazbu za dva filma, te posuđuje glas za igricu “The Darkness” za Playstation3.

No, to, naravno, nije sve! U pripremi je novi album od Tomahawk, provodi vrijeme s kompozitorom Eyvind Kangom na snimanju klasičnih uradaka, te ubrzo planira odletjeti u Italiju kako bi s orkestrom i zborom snimio ‘svoju verziju talijanskih pop pjesama iz ’60.’

I da stvar ne bi bila gotova, javlja se činjenica da se ni sam Mike Patton ne može sjetiti da li je zaboravio nešto. Kaže: “Teško se svega sjetiti jer što ako nešto od toga niti ne izađe. Teško je s projektima! Stoje ti na stolu, imaš ih u glavi kao neku obvezu, onda se primiš posla i super ti je par minuta, pa ti onda dosadi. Onda se primim nečeg drugog. Tako to funkcionira kod mene.

Muziku podržava

Ipak, najočekivanija stvar iz Pattonove radionice stiže 30. ožujka. To je taj famozni dugoočekivani album njegovog ‘popastičnog remek-djela’ “Peeping Tom“. Na 11 pjesama, koliko će se naći na albumu gostovat će velikani poput Massive Attack, Cypres Hill, Kool Keith, Kid Koala, Melvins, Nakamura iz Gorillaz, a najzanimljivija je suradnja s Norah Jones. Bit će to na pjesmi “Sucker“.

Patton kaže: “To je vulgarna sexy pjesma. Pokušao sam Norah staviti u skroz drugačiju atmosferu od njene uobičajene, a ona se snašla genijalno! Ali da! Nećete prepoznati da je to Norah Jones, ha ha! Zvuči kao zlobni vampir, ali djeluje vruće, zavodljivo, sexy i opako. Album zvuči kao pop ploča kakvu bih ja želio slušati na radiu ili televiziji.

Sigurni smo da Patton sprema nešto zanimljivo i da neće stati samo na tome. A tko zna, možda se u nekom slijedećem intrvjuu sjeti još nekih stotinjak novih bendova s kojima svira.

Muziku podržava