Queen

Muzika.hr
186

Grupa Queen održala je 1979. dva koncerta u bivšoj Jugoslaviji, a zahvaljujući YouTubeu sada možemo čuti barem djelić onog zagrebačkog.

Te godine, u sklopu turneje “Live Killers” kojom su promovirali album “Jazz”, Queen su 7. veljače nastupili u ljubljanskoj Hali Tivoli, a dan ranije u zagrebačkom Domu sportova. Jedna od pjesama koju su izveli bila je i nezaobilazna “We Will Rock You”.Set lista izgledala je ovako:
We Will Rock You (Fast)
Let Me Entertain You
Somebody to Love
Fat Bottomed Girls
Death on Two Legs
Killer Queen
Bicycle Race
I’m in Love with My Car
Get Down, Make Love
You’re My Best Friend
Now I’m Here
Mustapha
Don’t Stop Me Now
Spread Your Wings
Dreamer’s Ball
Love of My Life
’39
It’s Late
Brighton Rock
Guitar Solo
Keep Yourself Alive
Bohemian Rhapsody
Tie Your Mother Down
– bis 1 –
Sheer Heart Attack
– bis 2 –
We Will Rock You
We Are the Champions
God Save the Queen

Većina pjesama s live albuma “Killer Queens” objavljenog u lipnju 1979, snimana je od siječnja do ožujka iste godine na koncertima u Njemačkoj, Španjolskoj i Švicarskoj. No na četverostrukom LP izdanju i, kasnije, dvostrukom CD-u nisu baš za sve pjesme navedene lokacije gdje su snimljene.

Postoji mogućnost, kažu upućeniji, da je “We Are The Champions” snimljena upravo u Zagrebu, a jedna je forumska rasprava otvorila pitanje je li upravo ova YouTube verzija “We Will Rock You” također smještena na album “Live Killers”.

Za pretpostaviti je da audio snimka čitavog koncerta postoji jer je Brian May kazao jednom zgodom da su svi koncerti od 1974. do posljednje turneje 1986. snimljeni. Navodno i Hrvatska radiotelevizija negdje u svom arhivu čuva trominutnu videosnimku zagrebačkog nastupa.

Muziku podržava