Purgeraj predstavio novi program

2417

Klub Purgeraj, smješten usred zelenila parka Ribnjaka, jedan je od mlađih zagrebačkih klubova i ovih dana, točnije 20.4., slavi svoj treći rođendan. Na pressici održanoj jučer u ugodnom ambijentu terase kluba, voditelj kluba Hrvoje Jelković i voditelj programa Luka Pavić predstavili su i novu programsku shemu te najavili nekoliko zanimljivih koncerata.

Program kluba u početku je bio orijentiran isključivo na blues i rock’n’roll, da bi se s vremenom proširio i na druge glazbene pravce. Unatoč kvalitetnom programu, prepoznatom kako od strane publike, tako i od strane bendova koji su ovdje nastupali (Yammat, Šo!Mazgoon, Sick Swing Orchestra, Stampedo, Elektrobuda, Kawasaki 3P, Hakoona Matata…), klub nažalost još uvijek nema potporu grada, no u ove tri godine postao je značajna točka zagrebačkog noćnog života i mjesto koje uvijek nudi dobru zabavu.

Uz već standardne programe kao što su Domachica utorkom, Blues Rules srijedom, Stayin’ Alive subotom ili pak projekcije filmova i Jive Akademija ponedjeljkom, uvedene su i dvije nove večeri: četvrtkom će se održavati Jazz’a’nova, live večer klupske plesne glazbe koja obuhvaća presjek različitih glazbenih pravaca kao što su jazz, funk, latin, bossa, fusion, drum’n’bass i electro.

Bendovi koje možete pogledati četvrtkom u Purgeraju su Gin Cooler Quartet, Mangroove, Totem Sova Funk Kolektiv, Minimum System Requirements, Playground, Batida i Teriyaki, a upad na svirke je besplatan!

Muziku podržava

U planu je također i izdavanje kompilacije “Jazz’a’nova vol. 1” na kojoj će biti predstavljeni materijali svakog od ovih bendova, a cilj joj je okupiti na jednom mjestu novi plesni zvuk Zagreba i pomoći mladim bendovima u popularizaciji kvalitetne glazbe.

Novi program uveden je i petkom, kada će se osim redovite Friday Live večeri, jednom mjesečno održavati i Big Baang večer u sklopu koje će u klubu svirati neka od najkvalitetnijih imena domaće glazbe, a prvu priliku za upoznavanje s ovim programom imate već ovaj petak kada u Purgeraju nastupaju The Bambi Molesters.

U sklopu Friday Live večeri izdvajamo nastupe Žan Jakopač Banda – 14.4., Rockabilly Showdown V – 12.5. na kojem će nastupiti The Mad Men te gosti iz Njemačke Round Up Boys i Cherry Casino & Gamblers, premijerno predstavljanje novog materijala grupe Fali V – 19.5. te povratak u klub soul dive Sharrie Williams – 30.06.

Svi koncerti u Purgeraju počinju u 22 h, a osim već spomenutih The Bambi Molestersa u sklopu Big Baang večeri 28.4. nastupit će The Soulfingers, a 26.5. Pips, Chips & Videoclips, dok je za sedmi mjesec najavljen dvotjedni festival povodom zatvaranja koncertne sezone.

Za sve Big Baang koncerte ulaznice će se moći nabaviti u pretprodaji u klubu Purgeraj i u poslovnicama Eventima (link na www.muzika.hr – Kupovina ulaznica), a cijene će se kretati između 30 i 50 kn. Ulaznice za Friday Live naplaćivat će se 20-30 kn, dok je subotom upad 15 kn.

Vjerni posjetitelji kluba imaju mogućnost učlaniti se u Klub Prijatelja koji im donosi popust na ulaznice uz predočenje članske iskaznice, a više o tome kao i o cjelokupnom programu potražite na www.purgeraj.hr.

Muziku podržava