Punk ‘Off program’ 2. anarhističkog sajma knjiga u Zagrebu

953

Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu predstavlja pokušaj stvaranja dugoročnog projekta koji će se razvijati i iz godine u godinu okupljati sve veći broj sudionika, bilo da je riječ o izdavačkim kućama, grupama, malim projektima, promatračima ili tek znatiželjnicima koje zanima o čemu je tu zapravo riječ. Ove godine sajam se održava od 31.3. do 2.4. u bivšoj tiskari Borba (Preobraženska 6/Cvjetni trg) i nekoliko drugih lokacija, a prati ga i ‘Off program’ s dva punk koncerta.

Više informacija o samom sajmu potražite na: www.ask-zagreb.org, a mi vam donosimo nekoliko redaka o ‘Off programu’ sajma koji će se održavati u Močvari.

Prvi dan (u petak, 31.3.) s početkom u 21h prisutne će zabavljati Eu’s Arse iz Italije. Riječ je o kultnomi talijanskom hardcore punk bendu, iz prve generacije talijanskih bendova (Wretched, Negazione, Upset Noise,…), koji su još početkom ’80-ih otvarali veliki broj aktivnih skvotova po sjeveru (i ostatku) Italije. Ponovno reaktivirani prije dvije godine, a kao vokal pojavio se Richard iz Warfare/Pizde Materne.

Nadalje, u petak će vas zabavljati i šibenski bend – Nula, kao jedni od najaktivnijih predstavnika scene s početka i sredine ’90-ih. Bend koji je u to vrijeme inicirao domaće nezavisno underground d.i.y. izdavaštvo, odsvirao dosta koncerata na do tada nepostojećim mjestima, te utjecao na povezivanje ljudi sličnih razmišljanja. U originalnoj postavi zasvirat će većinu starih hitova (pojavit će se i neka reizdanja), a nadajmo se da ćemo nakon svega nekad dočekati i njihov prvi dugosvirajucći album.

Muziku podržava

A tu je još i zagrebačko-sisačko-kutinski bend Amok – punk ekipa koja svira metal u hardcore bendu. Upad je 30kn.

U subotu (1.4.), točnije drugog dana sajma vas očekuje P.A.I.N. iz Velike Britanije (Propaganda And Information Network), najlegendarniji punk-reggae bend s kraja 20. stoljeća, nastao 1995. godine na ostacima AOS3 i Radical Dance Faction, s ljudima koji su na sceni već dugi niz godina. Autori mnogih hitova, poput: “Punx With Guns”, “British Justice”, “Grow More Weed”, “Rocking Cross Da Borda”, a i domaće dub reggae snage regrutirane iz punk krugova (Abrakha-Dub-R, Radikal Dub Kolektiv), redovito su svirali njihove obrade na koncertima.

Definitivno najbolji bend za proslavu 5. godina Punk – Reggae Fieste i za završnu feštu 2. zagrebačkog Anarhističkog sajma knjiga, na kojoj će dodatni program prije i nakon koncerta popunjavati DJ Jebiga & DJ Dubbud & crew selekcijom srodnih punk-reggae-party bendova. Upad je 35kn.

Muziku podržava