Psihomodo Pop bend je s neponovljivim, osebujnim frontmanom koji je uvijek “furao svoj film”. Voljeli ga ili ne voljeli, Davor Gobac je ipak u jednom od najdugovječnijih hrvatskih rock bendova i dalje roka punom parom. Tako će rokati i na dočeku Nove godine u Vintage Industrial Baru, gdje će imati presjek hitova sa svojih jedanaest albuma, od kojih je zadnji “Digitalno nebo”, album koji je objavljen sredinom studenog. Ususret koncertu, Gobac nam je otkrio kako su nastali neki od najvećih hitova Psihomodo Popa.

1“Frida” 

“Frida” je pjesma koja je nastala za serijal “Milan Blenton”, to jest seriju koja je išla na Radiju 101, kao trakavica o najglupljem svemirskom heroju. “Fridu” je napisao Slamnik za jednu od epizoda i Frida je bila jedan od likova u Blentonu.

2“Osjećam se haj” 

“Osjećam se haj” sam krenuo radit’ kao neku tipičnu rock ‘n’ roll pjesmu i u tom obliku je stajala dobre dve, tri godine i onda smo ju pred samo snimanje “Srebrnih svinja” promijenili u ovu verziju kakva je danas, koja je čak bliže nekakvom hard rocku, ne znam šta bih rekao. A inače to mi je tekst koji se sam od sebe nametnuo, čak sam se čudio što već netko nema pjesmu “Osjećam se haj, mozak baj baj”.

3“Ja volim samo sebe” 

“Ja volim samo sebe” je pjesma koja je nastala prije prve ploče. Smiljan Paradiš Šparka je smislio rif, donio ga na probu i rekao kao: “Gle, imam neku zabavnu pjesmicu “Ja sam mala maca, ti si mali miš” i onda sam mu ja rekao: “Pa daj, ajmo od tog napraviti ozbiljnu pjesmu.” I onda sam na to dodao onaj B chorus i složili smo pjesmu. Instrumental je stajao šest mjeseci i tek sam onda napisao tekst. Ja sam baš čekao trenutak da napišem neki dobar tekst jer mi se činilo da bi to mogao biti hit.

4“Sexy Magazin” 

“Sexy magazin” je nastao u eri kada sam zbilja jako, jako puno slušao Ramonese, što se čuje i po konstrukciji pjesme, a i to je ono bilo u vreme kad su se stvarale nove pjesme za drugi album, koji se također zove “Sexy magazin”. Nekako spontano i vrlo prirodno mi je došlo na pamet da bi to trebala bit neka “sexy” tema.

5“Sve će biti u redu”

“Sve će biti u redu” je pjesma koju sam napravio zajedno sa svojim prijateljem, moj prijatelj Smile, koji radi na radio Zaprešiću, on je donio pjesmu i htio da prvu verziju napravimo s Connectom. I onda je Shalla napravio neki groove na kompjuteru, meni je Smile doneo tekst i rekao mi je otprilike melodiju i tako smo mi snimili prvu verziju koja je dugo dugo stajala. Onda sam na kraju se ja dogovorio sa Smiletom da ja napravim ipak “sviraću” verziju i onda sam zakopao te harme na gitari i napravili smo potpuno novu Psihimodo rock verziju. I eto, ispala je hit.