Prvijenac funky-pop skupine Angelus samo što nije

988

Ako tražite bend koji vam svojim zvukom može pružiti mješavinu rocka, zaraznih melodija, laganog ‘funky-štiha’ te finog popa, ‘probajte’ sa mladom zagrebačkom grupom Angelus. Okupljen oko Marijana Gudelja, ex-klavijaturista Jinxa, bend je nastao u svibnju 2004.godine. Te iste godine su se po prvi puta predstavili zagrebačkoj publici, održavši nastup u klubu Route 66.

Nakon toga su uslijedili brojni nastupi, a najzapaženiji su bili koncerti na urbanom festivalu demo bendova u Osijeku (UFO), gdje su prema ocjeni stručnog žirija uvršteni među prva tri benda, te koncert na samo Silvestrovo 2004.godine, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Bend je također osvojio treće mjesto na festivalu demo bendova “Idemo”.

O kvaliteti ovoga benda govori i činjenica da je već njihov prvi demo singl “Daleko od vas” dosegnuo #1 na Top-40 Ozona, te se nekoliko tjedana zadržao na 7.mjestu Vip.music top liste. Još jedna njihova pjesma – “Dok se vrijeme spušta tamo“, se našla na Underground Top 10 Vip.musica, gdje je došla do 2.mjesta.

Stilski su vrlo šaroliki, kreativnosti im ne nedostaje, te nema razloga ne vjerovati da se neće svidjeti širokoj publici kada se predstave na prvom nosaču zvuka. Prema informacijama vokala Duška Ilijevića, to bi moglo biti uskoro, jer je snimanje albuma prvijenca pri samome kraju, te su u tijeku pregovori s nekim diskografskim kućama.

Muziku podržava