Prvijenac cijenjenog hrvatskog kontrabasiste

1251

Long Distance” predstavlja debitantski album poznatog hrvatskog kontrabasiste – Henryja Radanovića. Album je rezultat dugogodišnje studijske suradnje s eminentnim glazbenicima kao što su Oliver, Massimo, Matija Dedić, Rivers, Songkillers i mnogi drugi.

Henry Radanović šest puta je osvajao nagrade “Status” HGU za najistaknutijeg instrumentalistu (bas gitara) u jazz i pop-rock glazbi. Kao član sastava Quartet Sensitive i Elvis Stanić Group dobitnik je nekoliko diskografskih nagrada Porin.

Na albumu se nalazi sedam autorskih jazz kompozicija uz dvije obrade – “Norwegian Wood” (The Beatles) i “So Danco Samba” (A.C.Jobim). Već na prvom preslušavanju albuma, jasno je uočljiva velika fascinacija vrsnim autorima kao što su A.C.Jobim, Keith Jarret, Pat Metheny, Ivan Lins i mnogi drugi.

Skladbe su komponirane tijekom niza godina provedenih na dugim putovanjima, koncertima i raznim nastupima. Na albumu se kao gosti pojavljuju Matija Dedić (piano), Ivo Popeskić (piano i synth; Elvis Stanić Group), Tonči Grabušić (bubnjevi; Quartet Sensitive), Saša Nestorović (soprano sax), Branimir Gazdik (Elvis Stanić Group), Ante Gelo (akustična gitara), Marko Lazarić, i Davor Križić.

Muziku podržava