Prvi krug glasovanja za ovogodišnju Zlatnu Kooglu je počeo

1311

Od ponedjeljka 16. siječnja počeo je prvi krug glasovanja za nacionalnu glazbenu nagradu Zlatna Koogla 2006. koji će trajati do 01. veljače tekuće godine, javljaju nam organizatori ove sve cjenjenije glazbene nagrade u Hrvata. Tijekom dva tjedna u prvom krugu će glasovati mnogobrojni predstavnici glazbenih medija, diskografskih kuća, i glazbenici sami, te će svojim prijedlozima nominirati i odlučiti finaliste u svim ponuđenim domaćim i inozemnim kategorijama.

U drugom krugu glasanja o pobjednicima će odlučivati isključivo glasači putem službenih web stranica nagrade na www.zlatnakoogla.com, te dodatnim načinima glasovanja, telefonom, glasačkim listićima u novinama, SMS-om, itd…

U prvi krug nominiranih ulaze automatski svi vlasnici službeni objavljenih albuma u diskografskoj godini u kojoj se dodjeljuje nagrada, a ovisno o drugim kategorijama (web site, DJ godine, novi izvođač godine, koncertni nastup godine) izvođači koju su ostavili autorske tragove u zadanom razdoblju. Predstavnici diskografskih kuća, predstavnici medija, i sami nominirani glazbenici svojim će glasovima odrediti izvođače koji ulaze u drugi krug glasanja prema broju pristiglih glasova. U drugi krug se automatski kvalificiraju izvođači s najvećim brojem glasova pristiglih prema glasačkim obrascima.

Muziku podržava

Najmanje nominiranih u određenoj kategoriji može biti 5 izvođača, a najviše 10. Nagrada se dodjeljuje nezavisno od bilo kakvih utjecaja s obzirom na komercijalnost i tiraže službeno objavljenih djela, isključivo prema statističkim metodama utvrđenog broja glasova. Ovogodišnji finalisti se objavljuju 10. veljače u medijima i na službenim web stranicama nagrade Zlatna Koogla (www.zlatnakoogla.com), a glasovanje u drugom krugu traje do 25. ožujka tekuće godine.

Time je glasačko tijelo Zlatne Koogle najdemokratičnije, najbrojnije i najobuhvatnije što se tiče ujedinjenja i vođenja brige o pravičnosti i zastupljenosti svih segmenata i učesnika glazbene scene od izvođača, diskografa, preko medija, do publike.

Festival i dodjela nagrada Zlatna Koogla 2006. održat će se u zagrebačkim klubovima Aquarius, Tvornica i KSET u periodu od 30. ožujka do 02. travnja. Na festivalu će u tom periodu nastupiti 30-ak izvođača iz zemlje i gosti iz inozemstva, a imena i raspored svih nastupajućih detaljno ćete saznati do vremena obznanjivanja finalista ovogodišnje nagrade.

Muziku podržava