Prvi hrvatski crowdfunding festival – Goulash Disko

1529

Hrvatska će u rujnu postati domaćin jednog od prvih crowdfunding glazbenih festivala na svijetu.

Goulash Disko festival, na kojem će se puštati razni stilovi glazbe – od balkan beata i drum&bassa do reggae i electro swinga – održat će se od 3. do 6. rujna u Komiži na Visu.Prikupi li se dovoljno sredstava, na festivalu bi se mogla pojaviti i zvučna imena poput Original Kočani Orkestar i Balkan Beat Box DJ seta.

Festival organizira Yves Taquet, Belgijanac koji živi u Hrvatskoj, a podršku je dobio od kluba Aquarius s Visa, koji će biti domaćin četverodnevnog festivala.

Muziku podržava

U samo 20 dana otkako je na ulule.com/goulash postavio svoj crowdfunding profil, Yves je za potrebe festivala prikupio više od 50 posto potrebnih sredstava.

Isto tako, organizacija festivala u rekordno kratkom vremenu pretvorila se u svojevrsni pokret: DJ-i, bendovi i promotori iz cijelog svijeta i Europe daju sve od sebe da se festival zaista i dogodi pa su mnogi spremni nastupati i bez naknade.

Yves je tako financijsku potporu već dobio iz Španjolske, Belgije, Francuske, Italije, Australije, Danske, Poljske… a sudeći po podršci koju dobiva, njegov je projekt ujedno i jako dobra promocija Hrvatske.

Na festivalu će osim u glazbenim atrakcijama, posjetiteljima omogućiti i uživanje u gotovo tropskoj oazi na Komiži, bit će i besplatne hrane (janjetina na roštilju!) i zanimljivih izleta brodom.

“Moj projekt prepoznali su i sami šefovi platforme ulule.com koji su ga stavili na svoje početne stranice kao jedan od najatraktivnijih projekata. Već je preveden i na šest stranih jezika. Vlada nevjerojatan entuzijazam oko projekta: ne prođe dan a da me ne nazove neki DJ ili bend koji želi sudjelovati na festivalu. Imam već i partnere u Londonu i Lisabonu koji mi pružaju podršku” kaže Yves.

Ulaznice za festival moguće je kupiti na ulule.com platformi (čime zapravo financirate sam festival) još narednih 37 dana. Više informacija za kupnju ulaznice na ulule.com/goulash, a aktivnosti vezane uz festival možete pratiti i na Facebooku.

Muziku podržava