Prvi američki pohod Beatlesa

1523

Najnovije DVD izdanje legendarnih The Beatlesa donosi priču o njihovom prvom američkom pohodu. DVD “First American Visit” koji izlazi 09. veljače, obilježit će 40 godina od početka Beatlemanije u Americi.

Na njemu će se naći originalne dokumentarne snimke, digitalno remasterirane i obogaćene sa do danas neviđenim zapisima koji kronološki prate događaje unutar dva tjedna veljače 1964. godine kada su Beatlesi prvi put kročili na američko tlo. Intimni kadrovi, snimani od strane pionira rock filmografije braće Maysales, inspirirali su i kasniji filmski hit “A Hard Days Night”. Njihove kamere snimile su popularnu četvorku u svlačionicama, na koncertima, iza pozornice, u hotelskim sobama, press konferencijama, u limuzinama i noćnim klubovima, opuštene i nenamještene.

Osim dokumentarnih zapisa film donosi i snimku prvog koncerta The Beatlesa u Washingtonu, kao i kadrove sa tri povijesna nastupa u showu Eda Sullivana, koje je tada vidjelo više od 73 milijuna gledatelja. Na DVD-u “First American Visit” između ostalog možemo vidjeti i live izvedbe niza velikih hitova The Beatlesa poput “All My Loving”, “She Loves You”, “From Me To You”, “Twist And Shout”, “Please Please Me”, “I Saw Her Standing There”, “I Wanna Be Your Man”, te pjesme koja je prva eksplodirala u Americi, “I Want To Hold Your Hand“.

“First American Visit” još jedno je antologijsko glazbeno DVD izdanje koje će ostati podsjetnik generacijama na dane kada je legenda o Beatlesima počela.

Muziku podržava