Prva tiraža novog Svadbasa rasprodana

1054

Od utorka 18. listopada do ponedjeljka 24. listopada u trgovinama diljem RH rasprodana je prva tiraža novog studijskog albuma grupe Svadbas – “La La“, i time su potvrđena očekivanja izdavača skupine – etikete DOP Records, te partnera Menarta, koji su najavljivali jedan od najtraženijih i najkvalitetnijih pop rock albuma na domaćoj glazbenoj sceni ove godine.

Nakon prekrcate promocije albuma 18. listopada u zagrebačkom klubu Booksa kada se u pola sata razgrabilo svih promotivnih primjeraka, ista se stvar dešava u regularnim CD shopovima Hrvatske. Prilog tome je i ustrajavanje na poslovnoj odluci DOP Recordsa o što većem približavanju publike s najkorektnijim mogućim cijenama albuma, te stavu da niti jedno novo izdanje s potpisom DOP Records u maloprodaji/CD shopovima ne bi smjelo koštati više od 80 kuna.

Tijekom studenog i prosinca kreću koncertne promocije novog albuma po Hrvatskoj, a zagrebačka promocija desit će se u utorak 22. studenog u klubu Aquarius s početkom u 21:00. Za vrijeme koncertne promocije će biti ponovljena prodaja albuma i majica po promotivnim cijenama za sve koji nisu uspjeli nabaviti svoj primjerak u Booksi.

Kako se ne bi ponavljale zabune u određenim medijima i kako bi izbjegli miješanja termina o suradnji dviju izdavačkih kuća, grupa Svadbas je izvođač etikete DOP Records – koja zajedno s grupom, i suradnicima realizira pretprodukciju albuma, vrši management grupe, brine o medijskom tretmanu i odnosima s javnošću grupe. Objavljivanje samog albuma realizira se u koprodukciji etiketa DOP Records i Menart. Institut suizdavanja albuma regularna je pojava na inozemnoj glazbenoj sceni dok se na domaćem teritoriju premalo obraćalo pozornosti ovom vidu izdavaštva.

Muziku podržava