Prva sveobuhvatna anketa o veličini hrvatske glazbene industrije

Promo članak
555

Ovih dana, HDS ZAMP i glazbene udruge HGU, Zapraf i Promo, provode
anonimno on-line anketiranje glazbenika i svih osoba uključenih u
glazbenu industriju
.

Riječ je o generalnim pitanjima vezanim uz njihove glazbene karijere, poslovanje, aktivnosti, snimke, skladbe i koncerte. Ovakvu anketu već je ispunilo od 2000 glazbenika i glazbenih djelatnika u ovom dijelu Europe i Velikoj Britaniji.

Anketiranje se provodi u sklopu mapiranja hrvatske glazbene industrije, kako bi se njezina snaga i potencijal jasnije prezentirali javnosti i institucijama, još uvijek nedovoljno osviještenem o važnosti kulturnih i kreativnih industrija u gospodarstvu.

Muziku podržava

Stoga je važno da profesionalci u hrvatskom glazbenom svijetu izdvoje vrijeme i što prije ispune ovu anketu što preciznije, točnije i iskrenije.

Studiju mapiranja hrvatske glazbene industrije, Hrvatsko društvo skladatelja i udruga Unison provede u suradnji s mađarskom konzultantskom tvrtkom Candole Partners koja je ovakva istraživanja već provela u Mađarskoj, Slovačkoj i Velikoj Britaniji.

Mole se svi glazbenici i oni koji rade u glazbenoj industriji da provjere svoje e-mail sandučiće te se što prije odazovu anketiranju.

Ukoliko ste član HDS-a, a još niste e-mailom primili poziv na sudjelovanje u anketi, molimo da se javite Odjelu članstva HDS-a na tel: 01/6387000 ili e-mail: clanstvo@hds.hr.

Članove ostalih udruga koji nisu dobili e.mail s linkom na anketu također se moli da se jave svojim udrugama.

Muziku podržava