Prva ‘best of’ kompilacija Massive Attacka

Muzika. hr - Glasno i jasno!
2078

Massive Attack, jedan od najcjenjenijih britanskih bendova, najavljuje svoju prvu ‘best of’ kompilaciju u karijeri – “Collected“. Njihova 4 studijska izdanja – “Blue Lines”, “Protection”, “Mezzanine” i “100th Window” ukupno su u svijetu zajedno prešla brojku od 9 milijuna prodanih primjeraka, te su stekli veliki krug fanova i izniman respekt kod glazbene kritke i kolega glazbenika.

“Collected” je najavljen za 27. ožujka i izaći će kao dvostruko izdanje, gdje će prvi dio biti klasična niska najvećih hitova skupine poput “Unfinished Sympaty”, “Safe From Harm”, “Protection” ili “Teardrop”. Na drugom će se dijelu, pak, naći rijetke snimke, nove verzije starih pjesama i nove pjesme, kao i DVD sa svim spotovima iz dosadašnje karijere.

Kompilaciju će 13. ožujka najaviti novi single “Live With Me” sa jazz pjevačem Terry Callier na vokalu. Ova pjesma ponovno predstavlja Massive Attack u starom soulful ambijentu poznatom s njihovim ranijih radova.

U ovom trenutku Massive Attack marljivo rade na novom studijskom albumu radnog naziva “Weather Underground” čiji se izlazak očekuje početkom 2007. godine. Ove godine, točnije tijekom ljeta i jeseni, bend će održati seriju live nastupa po festivalima diljem Europe.

Muziku podržava