Protjerani Tom DeLonge uzvraća udarac ‘prijateljima’ iz Blink-182

1194

Blink-182 trakavica se nastavlja, a poduži post na Facebooku objavio je sada ‘potjerani Tom’:

“Gdje početi? Istina je uvijek dobar izbor, ajmo s njom. Volim Blink i iznimno sam zahvalan na njemu, dao mi je sve u životu. Započeo sam ovaj bend u svojoj garaži gdje sam smišljao razne nestašluke. Što sam radio iza zastora? Pa, pokušavao sam sve to održavati da funkcionira, smišljao sam ideje kako možemo rasti i postati bolji bend, a ne samo sjediti i čekati da to netko drugi napravi jer nisam takav.

Veliki korak dogodio se u Utahi gdje sam okupio bend da razgovaramo i razrješimo stvari. To se na kraju svelo na tri sata u nekoj svlačionici u usranom kasinu. Ono za što sam se nadao da će biti pozitivno druženje i bijeg od svega pretvorilo se u čudan sastanak u smrdljivoj svlačionici. Ali tada sam rekao Marku i Travisu da dok god pričamo i dok god smo pravi prijatelji da ći biti posvećen i strastveno raditi.

EP (“Dogs Eating Dogs”, op. a.) je bio test. Mjesecima kasnije snimamo pjesme – ja sam bio u studiju dva mjeseca, a oni su došli na nekih 11 dana. Nije mi smetalo što vodim glavnu riječ i dajem najviše, no dogovorili smo se da će svatko dati 100%. Unatoč tome, nekako smo izbjegli auto-sabotažu.

Muziku podržava

U jednom trenutku prepirke i politika natjerali su me na povlačenje EP-a u trenutku kad ga je 60.000 fanova pokušavalo kupiti. To me izludilo i slomilo mi je duh. Tada sam shvatio da se ovaj bend ne može odrješiti godina loših vibracija. Nakon te epizode obećao sam si da se neću nikad više dovesti u tu situaciju – da se moram pouzdati u riječi koje smo si jedan drugom izrekli. Sjećam se kad sam jednog od njih pitao preko telefona – ‘Jesi li dao sve od sebe? Kao što smo se dogovorili?‘ – ostao je nijem.

Jesu li oni krivi? Jesam li ja? Naravno. Ja sam lud. Ali tu nas je troje – svi smo odgovorni. Na kraju krajeva mi smo uvijek bili disfunkcionalni i to je bio razlog tome što nismo pričali mjesecima. Nikad zapravo ni nismo. U osam godina koliko smo bili skupa uvijek je bilo tako.

U prošle dvije i pol godine, dok smo tražili partnera za snimanje novog albuma, pokrenuo sam medijsku firmu. Također sam snimio novi album s Angels & Airwaves uz koji izlazi strip, knjiga, film i tako dalje. Možete zamisliti moju frustraciju kad sam dobio ugovor od 60 stranica u kojem je stajalo kako ne smijem izdati novi A&A album u idućih devet mjeseci, a novi Blink-182 album mora biti snimljen u roku šest mjeseci, što je za mene bilo nemoguće. Time bih prekršio neke već dogovorene stvari i ugovore s drugim izvođačima.

Na kraju se odbacio prohtjev za A&A ploču, no Blink album morao je biti snimljen u navedenom roku. Nisam mogao sve ostale projekte na kojima sam radio i koji su bili pod ugovorom tek tako odbaciti i poništiti partnerstva i sav utrošen rad i vrijeme. Rekao sam svom menadžeru da ću nastaviti s Blinkom dok god je to zabavno i dok se ne kosi s drugim obavezama u mom životu, uključujući moju obitelj. I Mark i Travis sve su to znali.

Napisao sam im ovakvo isto pismo prije godinu dana, ali stvorilo je veliku svađu, najveću dosad zapravo. Samo sam htio da radimo kako smo se dogovorili, no to je bio njihov moment – iz njihove perspektive ja sam kontrolirao sve. U stvarnosti sam bio prestrašen dati sebe cijelog još jednom – ponoviti EP iskustvo.

Također sam sve to napisao njihovim menadžerima u prosincu koji su mi rekli kako Mark i Travis nisu bili ljuti na mene i slagali su se s nekim mojim idejama kako da poboljšamo bend. Tada možete zamisliti kako sam bio iznenađen jučer, kad sam putem medija bio izbačen – bez mog znanja. To je novo za mene jer nisam takav da ću širiti negativnosti o svom bendu putem interneta.

Valjda je to još jedan primjer koliko se razlikujem od većine. Pratim svjetlo… Pratim strast i stvaram umjetnost. Družim se sa svojim sinom, kćeri i ženom.

Ovo me žalosti. Žao mi je zbog nas. Zbog vas jer svjedočite nezrelosti. Znam ih vrlo dobro i njihovi potezi su obrambeni. Pretpostavljam da je to njihov način da se zaštite, kao što se svi pokušavamo zaštititi.

I dok gledam kako se ponašaju toliko drukčije, i dalje mi je duboko stalo do njih – kao do braće, starih prijatelja. Ipak, naš odnos je od jučer zatrovan. Nikad nisam htio odustati, samo je neki put teško obvezati se.

Tom”

Muziku podržava