Protest The Hero sredstvima s interneta do vizije muzičke budućnosti

domination
831

Zanimljivi kandaski metalci Protest the Hero u samo jednom danu uspjeli su postići svoj cilj vezan za financiranje novog albuma.

Nakon 13 godina, tri studijska albuma i svakojakih ‘sporednih’ izdanja, odlučili su stvari uzeti u svoje ruke i koristiti servis Indiegogo.

Bez prevelikih razglabanja o ‘neodruživom stanju muzičkog biznisa’, odlučili su na vrlo transparentan način prikupiti 125.000 dolara i odmah u startu pokazati na što će otići svaki cent!

Muziku podržava

Ponudili su nekoliko paketa (digitalni download, digipack CD, potpisane ploče, CD/majica/trzalice, tulum preslušavanja, pizza party kod gitarista doma, potpisana Ibanez gitara, cover PTH pjesme po izboru i još štošta), te naveli točne troškove pretprodukcije, snimanja, putovanja, dizajna, osoblja, opreme i svega ostaloga što čini tih 125 tisuća dolara.

Nije im trebalo dugo – uspjeli su skupiti i premašiti planirani budžet u manje od 24 sata! Na kraju dana imali su oko 139.000 dolara i ispunili sve preduvjete da snime odličan album. S viškom novca, na kojeg nisu računali, još ne znaju što će, a unaprijed su stigli samo reći: “Ako skupimo i više od planiranog, možda uspijemo napraviti stvari o kojima nismo mogli ni sanjati”. Tko zna, možda snime dupli album ili jednostavno snize cijele cuge na cijeloj turneji.

Kako god bilo, sigurni smo da će Protest the Hero na ovaj način pokazati put svim bendovima koji jednostavno žele napraviti nešto bez pritisaka poslovne ekipe i na svoj način.

Muziku podržava