Prophets of Rage iznenadili fanove s prvim koncertom

Jučerašnjim koncertom u legendarnom Whiskey a Go-Go u Hollywoodu, Prophets of Rage
održali su svoj prvi koncert, te se tako predstavili fanovima željnim
njihove muzike.

Naime, ulaznice za koncert su rasporodane u roku od nekoliko minuta. Iako je njihov prvi službeni nastup najavljivan 3. lipnja koncertom u Hollywood Palladiumu, Prophets of Rage su odlučili iznenaditi svoje fanove manjim nastupom intimnije atmosfere.Supergrupa Prophets of Rage je sastavljena od članova rock revolucionara Rage Against the Machine, izuzev vokalista Zacha De La Roche, dok su vokalne dužnosti preuzeli Chuck D iz Public Enemya i B-Real iz Cypress Hilla.


Rage Against The Machine su još prije nekoliko tjedana zagolicali maštu fanova raznim posterima po Los Angelesu i odbrojavanjem na internet stranici uz poruku #TakeThePowerBack. Iako su se mnogi nadali ponovnom okupljanju grupe, uključivanje dvaju legendarnih hip-hop umjetnika daje dašak intrige projektu koji je, prema reakcijama fanova, ispunio i više nego što su očekivali.

Možda nostalgija za 90-ima ima veze s privlačnošću benda, no sav cinizam koji je nastao s puštanjem koordinirane marketinške kampanje u javnost kao da je nestao kada je grupa stala na pozornicu.

Muziku podržava

Koncert se sastojao uglavnom od obrada, najviše Rage Against the Machinea, pa zatim Public Enemya i Cypress Hilla pa je tako publika imala priliku uživati u pjesmama kao što su “Guerilla Radio”, “Insane In the Membrane” i “Bring The Noise”.

Čak se našlo mjesta i za mash-up Beastie Boys himne “No Sleep ‘Till Brooklyn” i Public Enemy hita “Fight the Power”. Baš kao i njihovi prijašnji bendovi, članovi Prophets of Rage nisu nimalo sramežljivi o svojim političkim uvjerenjima te je tako B-Real posvetio autorsku “The Party’s Over” Donaldu Trumpu dok je Morello nosio kapu s natpisom ‘Make America Rage Again‘, jasno dajući do znanja što misle o njegovoj politici.

Muziku podržava