Propao vlasnik Classic Rocka, Metal Hammera i Prog Magazinea

Muzika.hr
1725

Novinska kuća TeamRock u čijem su vlasništvu časopisi Classic Rock, Metal Hammer i Prog Magazine, od 19. prosinca je u stečaju, a 73 od 80 zaposlenika ostalo je bez posla.

Osnovani su 2012., a glazbena ih je javnost primijetila godinu dana kasnije kada su preuzeli brigu o Metal Hammeru i Classic Rocku. Kako su osnivači firme, John Myers i Billy Anderson, iskustvo stjecali na radiju, pokrenuta je i radio stanica. Povezali su još par sadržaja – najnovija je suradnja s The Ticket Factory vezana za ulaznice – i sve to objedinili pod imenom TeamRock.

Kao i većina online medija nisu uspjeli monetizirati poprilično veliki broj online čitatelja pa su troškovi počeli rasti, a zarada padati što je na koncu dovelo do propasti. Kako kažu stečajni upravitelji – drugog rješenja nije bilo.

Muziku podržava

Što će biti s časopisima iza kojih je više od 20 godina ‘staža’ zasad nije poznato, ali neko vrijeme neće izlaziti.

Gotovo odmah po objavi vijesti, frontmen rock benda Orange Goblin, Ben Ward, pokrenuo je kampanju za pomoć otpuštenoj redakciji kako bi s članovima svoje obitelji u miru proveli božićne blagdane. Kao cilj postavio je 20 tisuća funti, 17 sati od početka kampanje već je imao 17 tisuća funti, a u trenutku pisanja teksta brojka je premašila 43 tisuće.

Muziku podržava