Promotivne aktivnosti Misie u Zagrebu

1370

U sklopu turneje na kojoj promovira najnoviji studijski album “Drama Box“, poznata pjevačica fada Misia će od 19. do 21. studenog posjetiti Zagreb, tj. Gliptoteku i prostor Hrvatskog narodnog kazališta. Dan prije, 19.11., koji će se 20. studenog održati na pozornici HNK-a, Misia će pohoditi prostorije Gliptoteke (Medvedgradska 2) u kojima će održati vlastitu večer poezije. Nakon pročitanih pjesama uslijedit će potpisivanje albuma “Drama Box”.

Četrnaestogodišnjom karijerom tijekom kojih je snimila osam izdanja, Misia je s punim pravom nasljedila legendarnu Amaliju Rodrigues, a samim time je postala i prvakinja portugalske fado glazbe.

Susana Alfonso Aguiar je rođena u portugalskom gradu Porto, odrasla je u Barceloni, danas živi u Lisabonu, dok svoje frizere, utočišta, i novu diskografsku kuću Näive uredno posjećuje na relaciji Paris-Tokio-Mexico.

Muziku podržava

Umjetničko ime je preuzela od talentirane pijanistice Misie Sert, čije je ime prije Prvog svjetskog rata u Parizu diktiralo trendove u likovnoj, glazbenoj i književnoj umjetnosti, i koja je bila obožavana od velikana impresionizma i post-impresionizma: Renoira, Vuillarda, Bonnarda i Toulousea-Lautreca. Zadivljena bakom pjevačicom i majkom balerinom, Misia je svjetla pozornice upoznala u ranom djetinjstvu i od tada njezina ljubav prema pjevanju fada.

Album “Drama Box”, Misia je posvetila svojoj majci i na njemu je kao i obično izvanredno isprepletala fado, tango i bolero. Posebnu veličinu ovog djela slušatelj će prepoznati u savršenim vokalnim izvedbama, te u odličnim aranžmanima, i ako razumije portugalski, stihovima. No, pravi poklonik glazbe ne treba razumijeti jezik kako bi prepoznao ljepotu glazbe.

Ulaznice za koncert (od 200 do 350 kuna) se mogu nabaviti na blagajni HNK, te u Dancing Bear Shopu (Gundulićeva 7). Album “Drama Box” će se samo za vrijeme koncerta 20.11. u HNK i 19.11. u Gliptoteci moći nabaviti po promotivnoj cijeni do 100 kuna.

Muziku podržava
Stisni