Progresivni pop albumi inspiracija Stevenu Wilsonu

46

Jedan od najistaknutijih suvremenih rock glazbenika, Steven Wilson, najavio je peti samostalni album “To The Bone” te opsežnu europsku turneju tijekom 2018. godine.

Prema riječima Wilsona “To The Bone” je dobrim dijelom inspririran ambicioznim progresivnim pop albumima kao što su “So” Petera Gabriela, “Hounds Of Love” Kate Bush ili “Seeds of Love” dua Tears for Fears. Imajući na umu i Wilsonovu sklonost ka eksperimentiranju sa žanrovima za očekivati bi bio još jedan moderan glazbeno osebujan uradak.

Tekstualna strana albuma, kako Wilson ističe, ovaj se put oslanja na paranoidni kaos suvremene ere u kojoj istina očigledno može biti fleksibilan pojam, na promatranje svakidašnjeg života izbjeglica, terorista i religijskih fundamentalista, kao i na prikaz jednog od najradosnijih širokopoglednih eskapizama koje je u karijeri ikad stvorio.

Muziku podržava

Otkrivena je naslovnica i cjelovit popis pjesama, a od suradnji izdvaja se ona s izraelskom glazbenicom i vokalisticom Ninet Tayeb te Andyem Partridgeom iz XTC-a, koji uz Wilsona na albumu supotpisuje dvije pjesme.

“To The Bone” će biti objavljen 18. kolovoza, a dolazi nakon iznimno uspješnog i hvaljenog prethodnika “Hand. Cannot. Erase” iz 2015. godine te mini-albuma “41” objavljenog prošle godine.

Popis pjesama:
1. To The Bone
2. Nowhere Now
3. Pariah
4. The Same Asylum As Before
5. Refuge
6. Permanating
7. Blank Tape
8. People Who Eat Darkness
9. Song Of I
10. Detonation
11. Song Of Unborn

Muziku podržava