Proglašeni najinstrumentalisti u Hrvata

1719

U ponedjeljak, 24. listopada u zagrebačkom klubu Sax! dodjeljene su nagrade Status – Najinstrumentalist 2004. u kategorijama zabavna, pop-rock, urbana i narodna glazba te posebne ‘Zlatne plakete’. Na samome početku odana je počast minutom šutnje za preminulog predsjednika HGU i velikog jazz gitaristu Damira Dičića.

Kao i prošle godine termin dodjele nagrade, koji je pomaknut u večernje sate, pokazao se odličnim rješenjem, a uz samo proglašenje odvijao se i glazbeni dio programa u kojemu su nastupili nominirani glazbenici: Dalibor Marinković i Robert Vrbančić (uz pomoć Danka Krznarića iz Cote G4 i Nebojše Buhina), Pjer Žardin & njegovi Psi od slame, grupa Shiwa, Vlatko Čavar Brada, Ščukin Berek i kao posebni gost Teta Liza. Dodjelu nagrade vodio je Matija Lovrec, a u zabavnom dijelu programa nakon podjele plaketa nastupila je grupa Sultans Of Swing.

Posebne ‘Zlatne plakete Status‘ dobili su: Elizabeta Toplek-Teta Liza, povodom osmog desetljeća života i 60 godina javnog umjetničkog djelovanja, Bruno Langer u povodu 40-te obljetnice javnog umjetničkog djelovanja i Dr. Roman Butina, u povodu 50-te obljetnice javnog glazbenog djelovanja – posthumno.

Muziku podržava

U kategoriji zabavne, pop-rock i urbane glazbe, najboljima su proglašeni: gitaristi Elvis Stanić i Vlatko Čavar-Brada, basist Henry Radanović, klavijaturist Ivan Popeskić, bubnjar Dalibor Marinković-Dado, puhač Stipe Mađor Božinović (truba), a u ostalim instrumentima Zlatan Došlić (harmonika).

Što se narodne glazbe tiče, nagrađeni su Damir Butković iz tamburaškog sastava Berde Bend, a u ostalim instrumentima Bruno Krajcar (šurle) i Gordana Evačić (cimbule).

Fotografija: Tomislav Lončar

Muziku podržava