Prodaje se najveća svjetska glazbena kolekcija

1299

Ime Paul Mawhinney možda ne zvuči suviše poznato, ali je itekako važno ime za glazbenu industriju. Upravo je on vlasnik ‘najveće svjetske glazbene kolekcije‘. No ne zadugo, jer je kolekcija odnedavno na prodaju.

Paul je glazbena izdanja skupljao gotovo pola stoljeća, tako da se u njegovoj kolekciji nalazi oko tri milijuna ploča, te 300.000 CD-a. Da biste preslušali sve pjesme koje se tu nalaze, bilo bi vam potrebno 57 godina.

Kao razlog zašto se odlučio na prodaju navodi loše zdravstveno stanje i financijske probleme. Također, naglasio je kako će kriterij kod prodaje biti vrlo strog, te kolekciju neće moći kupiti bilo tko.

Muziku podržava

“Kupac će morati jamčiti da će kolekciju držati očuvanom i ne prodavati neke kopije. Idealno bi bilo kada bi kupac bio neki muzej, knjižnica ili sveučilište” izjavio je Mawhinney.

Među svim pločama i CD diskovima nalaze se raznovrsni izvođači i izdanja, od pobjednika American Idol glazbenog natjecanja do originalnog izdanja Elvisa Presleya za Sun Records.

Procijenjena vrijednost kolekcije je otprilike 50 milijuna američkih dolara, no početna cijena na e-bayu je 3 milijuna dolara.

Muziku podržava