Priveli smo kraju drugu sezonu Akustike…

1407

Hvala svima. To je definivno najiskreniji početak članka u kojem ukratko donosimo pregled druge sezone Akustike, koja je privedena kraju.

Naša mala glazbena knjižara Rockmark ponovno je imala priliku u sklopu akustičnog utorka na malenoj drvenoj pozornici ugostiti niz različitih izvođača i izvođačica, glazbenika i glazbenica, kantautora i kantautorica, od kojih su neki nastupili po prvi put na Akustici, a neki su nam već postali redoviti gosti.Sezonu smo otvorili 18. listopada uz gostovanje Vatre, tjedan po tjedan, utorak po utorak, svirku po svirku došli do samog kraja, 24. travnja uz Vlastu Popić.Kad smo sve zbrojili (i ništa nismo oduzeli), tijekom druge sezone akustičnih svirki koje su se utorkom od 19h mogle čuti u Rockmarku, održalo se 25 Akustika, a nastupilo je ukupno 25 različitih imena hrvatske glazbene scene te jedan gost iz susjedne nam BiH. Većina njih predstavila je svoje autorske stvari, neke od njih smo imali priliku po prvi put čuti u akustičnom izdanju, a našlo se mjesta i za izvođače koji su nam izveli obrade dobro poznatih pjesama još poznatijih glazbenika.

Ono što smo također obilježili u ovoj sezoni bila je 50. po redu svirka Akustike, koja se održala 20. ožujka uz nastup Radio Luksemburga. Nama je to bilo jubilarno 50. izdanje, a njima prvi samostalni zagrebački nastup.

Muziku podržava

Kao i u pregledu prve sezone, i dalje ustrajno i tvrdoglavo izjavljujemo kako smo zahvaljujući svim glazbenim imenima koje smo ugostili na Akustici, pokazali bogatstvo hrvatske glazbene scene, koja diše (ili bolje reći ‘svira’) punim plućima. Bio nam je pravi gušt čuti i vidjeti ih u Rockmarku, a vjerujemo i svim posjetiteljima.

Iako smo ovime priveli kraju sezonu akustičnih svirki u Rockmarku, Akustika se neće ulijeniti. Već sada vam možemo otkriti da ćemo vam se ubrzo javiti s nekim zanimljivim akustičnim vijestima.

Ljubi vas ekipa Akustike i Rockmarka.

Fotografije možete pogledati na Facebook stranici Akustike, a video-materijale na YouTube kanalu Muzike.hr.


Akustika @ Rockmark – Facebook | YouTube | Twitter | akustika@rockmark.hr

(Ovaj
projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba
ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se
sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju
temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne
glazbe)

Muziku podržava