Oni su bili prijatelji koje su zabavljali cijeli svijet! Prisjetimo se ultimativnog sitcoma za mlade i stare o ljubavi, seksu i prijateljima koji ti služe kao zamjenska obitelj.

Prva epizoda ”Prijatelja” emitirana je 22. rujna 1994. pa nam ova obljetnica služi kao povod da se prisjetimo svih sezona te popularne serije i poredamo ih od najgore prema najboljoj prema mišljenju kritičara i publike.

10Deveta sezona

Monica i Chandler pokušavaju napraviti bebu, Mike zaprosi Phoebe, a Joey i Rachel se zbližavaju i pada poljubac.

9Deseta sezona

Završetak serije. Monica i Chandler konačno usvajaju blizance, Phoebe se udaje za Mikea, a Rachel umjesto Joeya izabere Rossa.

8Sedma sezona

Vjenčanje Monice i Chandlera! Plus, Rachel saznaje da je trudna! A Gary Oldman gostuje kao glumac koji pljuje po svemu, pa tako i Joeyju.

7Prva sezona

Upoznajemo se s prijateljima. Joey želi postati glumac, Phoebe je maserka, Chandler ima iritantnu curu Janice. Ross je saznao da mu je žena lezbijka i zaljubljen je u Rachel, što joj na kraju sezone otkriva Chandler.

6Druga sezona

Monica izlazi s prijateljem svojih roditelja, Richardom, kojeg glumi Tom Selleck, Joeyja vreba Brooke Shields, a Rachel gleda video s maturalne večeri koji će je opet spojiti s Rossom. U sezoni gostuju Julia Roberts, Charlie Sheen i Jean Claude Van Damme.

5Šesta sezona

Phoebe saznaje da njena sestra blizanka snima porniće, Joey dobiva ulogu u lošoj seriji, a na kraju sezone Chandler zaprosi Monicu. Ross izlazi sa svojom studenticom i ima neugodan susret s njenim ocem kojeg glumi – Bruce Willis!

4Četvrta sezona

U ovoj sezoni saznajemo da su se Chandler i Monica spetljali, Phoebe postaje surogat majka za brata, a Ross se zaljubljuje u Britanku Emily koju na kraju sezone ženi – ali na oltaru greškom kaže Rachelino ime! Posebno je zabavna ona epizoda u kojoj se svi prijatelji natječu u kvizu.

3Treća sezona

Ross vara Rachel pa dolazi do prekida, Phoebe upoznaje polubrata Franka, Monica izlazi s milijunašem, Joey se zaljubljuje u kolegicu s kojom glumi. U toj sezoni gostuju Isabella Rossellini, Robin Williams, Billy Crystal i Ben Stiller.

2Peta sezona

Phoebe rađa trojke, razvija se tajna romansa Chandlera i Monice. Nakon propalog braka s Emily na početku sezone, na kraju sezone imamo pijano vjenčanje Rossa i Rachel.

1Osma sezona

Rachel rađa Rossovo dijete, donosi odluku da neće biti zajedno, ali greškom misli da je Joey prosi pa prihvaća. U ovoj sezoni imamo urnebesnu epizodu u kojoj gostuje Brad Pitt (tada još suprug Jennifer Aniston) i glumi starog frenda iz škole koji iz dna duše mrzi Rachel.

210 Shares