Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Dekmantel – Tisno, 23-27.8.

Dekmantel je festival za malenu publiku smješten u slikovitom Garden Resortu u Tisnom koji vam donosi najbolje od vinilne glazbe iz prstiju probranih selektora. Selektorima nazivaju DJ-eve s istinskom predanošću žanru koji prebiranjem po gramofonskim pločama slažu dobro pamtljive priče. Petodnevna fešta vinila donosi hrpetinu dobre glazbe, potrudite se biti među sretnicima koji će do jutra plesati u putovanju kroz povijest glazbe.

Kupi ulaznice: Ticketscript

2Hauser & Friends – Pula, 24.8.

U solo izdanju, praćen poznatim prijateljima, publici će se predstaviti u pulskoj Areni ovoga petka 24. kolovoza. Nakon što je oduševio publiku diljem svijeta kao polovica 2Cellosa, ovoga puta nastupa samostalno praćen prijateljima Lolom Astanovom, Caroline Campbell, Ksenijom Sidorovom i Petritom Ceku. U koncertu rezerviranom za klasiku Hauser će interpretirati neke od omiljenih kompozicija u energičnom i nezaboravnom nastupu.

Kupi ulaznice: Eventim

3Hoomstock – Hum na Sutli, 24-25.8.

Hum na Sutli u svom trinaestom izdanju predstavlja dva dana regionalnih poslastica. Nastupit će mali arsenal rocka, indieja, punka i world glazbe, a Hum na Sutli postaje prava festivalska meka. Moći ćete poslušati dobro poznatog Rundeka, Antenat, Stray Dogga, Rezerve i Debelog precjednika, ali i čut puno novih mladih uzdanica alternativnog glazbenog neba. Dva dana festivala po iznimno povoljnoj cijeni prilika su da zajašete zadnji festivalski val prije nego vas pomete žuto lišće jeseni.

Kupi ulaznice: Entrio

4Dark Circle Fest (Belphegor i The Crown) – Rijeka, 24-25.8.

Dark Circle, festival za ljubitelje mračnih nota ovog vikenda dovodi jake europske metal zvijezde, austrijski Belphegor i švedski The Crown. Smješten u napuštenoj Harteri, ovaj festival jamči dobru zabavu svim metal-glavama i u svom petom izdanju nudi pregršt obećavajućih sadržaja. Budite tamo ovaj petak i subotu i odvalite se na četiri stagea gdje će nastupiti 30-ak europskih izvođača.

Kupi ulaznice: Dark Circle Fest

5Changer (Jessie Ware) – Šibenik, 26. 8.

Šibenik je domaćin Changer festivala koji drugu godinu zaredom dovodi jaka glazbena imena. Ovu nedjelju, 26. kolovoza, rezervirajte za Jessie Ware, damu britanskog r’n’b-a koja je u kratkoj karijeri osvojila pozornost javnosti hitovima poput “Midnight”, “Selfish Love” i “Wildest Moments”. Ako ste u blizini, svakako navratite na dozu sjajne Jessie.

Kupi ulaznice: Entrio

6Ariel Pink – Ljubljana, 27. 8.

Velika slovenska institucija Kino Šiška dovodi instituciju američkog lo-fi rocka, Ariela Pinka u ponedjeljak, 27. kolovoza. Ariel Pink se smatra ocem ‘hipnagogskog’ popa, nostalgične emulzije kulture i popa. Moglo bi ga se nazvati i starijom, estetiziranijom verzijom Maca DeMarca, no kako god ga zvali, jedno je sigurno – Pink će napraviti pravi show u Ljubljani zajedno s Jorgeom Elbrechtom.

Kupi ulaznice: Eventim

7The Real McKenzies – Vintage Industrial Bar, 28. 8.

Legende keltskog punka vraćaju se još jednom u Zagreb kako bi priuštili publici novu dozu znoja i pretresenih organa. Kanađani već dobrih 25 godina praše punk scenom i zapamćeni su po izvanrednim nastupima i glazbi koja kombinira etno glazbu s punkom. Bili su jedni od osnivača žanra nakon kojih su nikli mnogi drugi, a kao predgrupa velikanima nastupit će užareni Ogenj, koprivnički folk rockeri koji pjevaju na kajkavskom.

8Dimensions (Kraftwerk) – Pula 29.8.

Dimensions otvaraju pioniri elektronike, disko roboti Kraftwerk, u možebitno najboljem događaju ljeta na obali. Nakon ovogodišnjih nastupa u Ljubljani i Sarajevu, došao je red da hrvatska publika na domaćem terenu čuje avangardnu grupu od koje je krenula elektronička glazba. Likovi koji su sami stvarali instrumente jer postojeći nisu mogli proizvesti zvuk koji su željeli uvest će nas u novo izdanje fantastičnih Dimenzija.

Kupi ulaznice: Muzika Fanclub (265 kuna, redovna cijena 325 kuna), Entrio

24 Shares