Iako festivalska sezona jenjava, još se pregršt sadržaja nudi, kako od festivala, tako od koncerata. U nastavku čekiraj preporuke redakcije Muzike i prouči što najviše leži tvojim glazbenim preferencijama.

1Piano Loop Festival, Split, 14.8. – 22.8.

Piano Loop Festival posvećen je pijanistima iz Hrvatske i ostatka svijeta. Pijanisti koji će ondje održati koncertu su Marijan Đuzel, Wonmi Kim, Segey Korolev, Grieg Pianoduo, Andrey Gugnin, Andreas Frölich i Lovre Marušić. Navedeni će imati nastup u Etnografskom muzeju u Splitu, a 21.8. i 22.8. koncerte će u Dioklecijanovim podrumima imati Ivo Pogorelić i Kemal Gekić.

2Overjam International Reggae Festival, Tolmin Sotočje, Tolmin, 15.8. – 18.8. 

U susjednoj Sloveniji, točnije u Tolminu, održava se međunarodni reggae festival Overjam. Glavna imena lineupa su Albrosie & Shengen Clan, Israel Vibration, Queen Ifrica, Junior Kelly, Cali P, Ward 21 i Zion Train. Druge informacije o festivalu provjerite na Facebook eventu.

3FreeMental Festival, Cres, 15.8. – 18.8.

foto: Facebook (FreeMental)

Psytechno, techno, psychill, downtempo, dub, dio je žanrova koji će biti prisutni u Tareju na otoku Cresu, u sklopu FreeMental festivala. FreeMental je platforma, koja predstavlja regionalne izvođače Sangoma recordsa iz Njemačke te Forestdelic recordsa iz Slovenije. Izvođači će nastupiti na tri stagea, Psylogic stageu, Biologic stageu i Dublogic stageu. Detalji na Facebook eventu.

4Sonus Pre-party i Opening Party, Noa Beach Bar, Novalja, 16.8., 17.8.

foto: Facebook (Sonus Festival)

Ono što krasi Sonus festival je mnoštvo pre-partyja i boat partyji. U Noa Beach Clubu bit će, ususret Sounusu, pre party i opening party. Na partyju otvorenja biti će Enzo Siragusa, Archie Hamilton, Rossko i Mariano Mateljan. Detalje provjerite na linku.

5GIN Garden of Good & Evil: Lu Jakelić Trio, Vintage Industrial Bar, 16.8.

foto: Facebook (Lu Jakelić)

U Ljetnom vrtu Savske 160 nastua trio Lu Jakelić, koja će uz svoje autorske stvari izvoditi i najpoznatije soul i r’n’b hitove. Detalje o eventu pronađite na linku.

6Dvodnevni summer party – Heatwave edition, klub Močvara, 16.8.

foto: Facebook (Močvara)

Močvara donosi čušpajz ljetnih hitova od sedamdesetih do nultih pa će se tako servirati Billy Idol, Ramonesi, Cyndi Lauper, Maddona, Smash Mouth i mnogi drugi. Ulaz je džabe.

7Lira Vega Big Band, KC Grad, Beograd, 16.8.

foto: Facebook (Lira Vega)

Lira Vega Band nastup će održati u Kulturnom centru Grad u Beogradu. Beogradski je to bend, kojeg čine Vladimir Đorđević i Zoja Borovčanin. Bend ima 3 objavljena albuma i mnoštvo nastupa u Srbiji, regiji i Europi, kao i nekoliko lokalno i regionalno relevantnih nagrada.

8Goran Bare & Majke, Korenica, 16.8.

Bare dolazi na Lika Rocks Festival u Korenicu. Ove godine, općina Plitvička jezera održat će prvi festival i to točno pola stoljeća nakon Woodstocka. Ulaz na Lika Rocks Festival je besplatan.

9Morcheeba, Rovinj, 17.8.

Morcheeba dolazi u bivšu Tvornicu duhana Rovinj. Oni koji su ove godine propustili poslušati Morcheebu u sklopu Zagreb Beer Festa, neka se zalete do Rovinja. Ulaznice za koncert mogu se kupiti putem Eventima.

10 Fatboy Slim, Šibenik, 17.8.

Britanski DJ nastupa u bivšoj Vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku. Uz Fatboy Slima, tu će biti i imena poput Peznta, DJ Jocka b2b Shipea, Edyja C-a i E – Basea. Detalje pronađite na Facebook eventu.

11MIKKova poletna diskoteka, Murska Sobota, 17.8.

foto: Facebook (MIKK)

Party u Murskoj Soboti, točnije u MIKK klubu, priređuje Gramofonoteka Sound System, koji se predstavlja kao štajerski epicentar dobre glazbe. Ako se želite zaletiti do Murske Sobote, dodatne informacije o eventu pronađite na linku.

12Sonus Festival, Zrće, 18.8.-22.8.

foto: Facebook (Sonus Festival)

Preko 60 izvođača naći će se na Sonus festivalu na Zrću: od međunarodnih headlinera, do underground zvijezda do hrvatskih imena. Neki od izvođača koji će nastupati su Black Coffee, Appollonia, I Hate Models, La Fleur, Fabe, Dax J, Marco Carola, Ian F., Petar Dundov i mnogi drugi. O festivalu pronađite više informacija na linku.

13The Stranglers, Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik, 21.8.

foto: Facebook (The Stranglers Official)

Stranglersi stižu na najljepšu pozornicu Jadrana, kako joj vole tepati. Jedan od najdugovječnijih britanskih bendova dolazi na Tvrđavu sv. Mihovila u sklopu turneje. Detalje možete pronaći na linku, a karte možete kupiti putem Eventima.

14Dekmantel Selectors, Tisno, 22.8.-26.8.

foto: Facebook (Dekmantel)

Mali festival za odabrane. Oko 2000 posjetitelja zabavljat će mnoštvo DJ-eva, međut kojima su Tiago, Andy Votel, DJ Marcelle, Ben UFO, Victor De Roo, Sacha Mambo, mad miran, Fenna Fiction i mnogi drugi. Detalje možete pronaći na službenoj stranici festivala.

15Deerhunter, Kino Šiška, Ljubljana, 22.8.

foto: Facebook (Deerhunter)

Jedan od ključnih bendova indie rocka, predvođen provokativnim pjevačem i gitaristom Bradfordom Coxom, dolazi u susjednu Sloveniju. U Ljubljani će predstaviti svoj novi album “Why Hasn’t Everything Already Disappeared?”. Detalje možete pronaći na linku.