Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga četvrtka pa sve do sljedećeg vikenda. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Vesna Pisarović – KSET, 8.3.

Na Dan žena u Kset dolazi Vesna Pisarović, ovoga puta u jazz pothvatu prate je Zeno De Rossi, Giorgio Pacorig, Romano Todesco, Gerhard Gschloßl i Francesco Bigoni. Vesna predstavlja projekt i album “Naša velika pjesmarica” koji se oslanja na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od pedesetih do sedamdesetih godina.

2Šetnja s dinosaurima – Arena Zagreb 8.3. – 10.3. 

18 stvorenja u stvarnoj veličini pojavit će se u zagrebačkoj Areni od 8.3. – 10.3. Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji moći će se vidjeti kako se stvarno kreću i čuti njihovu pravu riku. Ovu predstavu pogledalo je više od 9 milijuna ljudi u 250 gradova.

Kupi ulazniceEventim

3Afro-Cuban All Stars – Tvornica kulture, 8.3.

Legendarni Afro-Cuban All Stars, predvođeni s Juanom de Marcosom stižu u zagrebačku Tvornicu kulture i donose dašak kvalitetne kubanske glazbe.

4S.A.R.S. + Radio Aktiv – Boogaloo, 8.3 i 9.3.

Bend koji puni i najveće dvorane i kojem se uvijek svi vesele, nastupat će dva dana u klubu Boogaloo. S.A.R.S. se oduvijek izdvajao po specifičnom i prepoznatljivom zvuku, a ovaj koncert svojevrsni je hommage legendarnom koncertu koji su prije osam godina održali na istome mjestu. Od tada im karijera više nije bila ista. Teren prije njih pripremit će rock/ska/reggae/world music sastav Radio Aktiv.

Kupi ulazniceFanclub

5Kuzma & Shaka Zulu – Sax!, 9.3.

Jubilarna 20. Saxova sezona ne može proći bez splitske rap-reggae-dance-italo disco grupe, Kuzma & Shaka Zulu. Splićani garantiraju samo dobru atmosferu i veseli tulum.

6Screaming Females – Močvara, 9.3.

Trio iz New Jerseyja, predvođen pjevačicom i gitaristicom Marissom Paternoster, nakon sedam godina ponovno se vraćaju u Zagreb, u Močvaru i promoviraju sedmi album “All At Once”.

7VuBass x Seasplash x Reunited w/ Rahmanee – Epic klub, 9.3.

VuBass je s novim događajem u osječkom klubu Epic odlučio napraviti suradnju s Reunited i Seasplash festivalom. U goste su pozvali DJ Rahmaneea koji broji više od 15 godina na sceni. Prije njega, tulum će zagrijati iskusni Revolt DJ-i, Mefa i Max, dok će after nakon gosta preuzeti VuBass rezidenti Kula, Fullstep Phil i Pluvio.

8White Lies – Tvornica kulture, 10.3.

Miljenici zagrebačke publike, engleski post punk bend White Lies, ponovno nastupaju u Tvornici kulture, s novim albumom “Five”, s kojim slave deset godina karijere.

Kupi ulaznice: Entrio

9Sirenia – Hard Place, 11.3.

Za sve ljubitelje gothic metala, Hard Place priprema u ponedjeljak koncert norveškog benda Sirenia. S novom vokalisticom Emmanuelle Zoldan, bend dolazi po prvi puta u Hrvatsku, a u klubu će promovirati album “Arcane Astral Aeons”.

10Korpiklaani, Turisas, Trollfest – Tvornica kulture, 12.3.

Prvaci pagan metal scene Korpiklaani, Turisas, Trollfest, obećavaju nezaboravan tulum u Tvornici kulture. Ovaj folk metal spektakl nosi naziv “Wayfarers & Warriors Tour 2019”, a na njemu se očekuje mnoštvo fanova ne samo iz Hrvatske, već i regije.

Kupi ulazniceEntrio

11Maja Posavec & Bend Hotel – Sax!, 14.3.

Svestrana žena, Maja Posavec vraća se u Sax, ovoga puta na pozornici će joj praviti društvo Bend Hotel. Maja će svirati stvari s prvog albuma “Kada ne bih imala strah”.

12Peter Bjorn & John – Kino Šiška, Ljubljana, 15.3.

Peter Bjorn & John genijalci pop zvuka, stižu u Ljubljanu. Zarazni hit “Young Folks” moći će se čuti u Kino Šiška, kao i njihov osmi album “Darker Days” kojeg su izbacili pred kraj prošle godine.

13Brijačnica 2019 – Tvornica kulture, 15.3. i 16.3.

Veliki dvodnevni festival, Brijačnica, slavi četvrto izdanje u Tvornici kulture. Prvi dan nastupaju Partibrejkers, (Valter svira) Paraf, Pankrti, Trobecove krušne peći, a drugi dan na pozornicu će stati Letu štuke, Mile Kekin, Rezerve, Lika Kolorado.

Kupi ulaznice: Entrio