Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Toruk – Cirque Du Soleil – 7.12. do 9.12. Arena Zagreb

Velika svjetska turneja inspirirana je filmskim hitom “Avatar”, a ovim će vas nastupom Cirque Du Soleil uvesti u svijet Pandore pomoću spoja najsuvremenijih vizualnih, lutkarskih i kazališnih elemenata.

Kupi ulaznice: Muzika.hr FanClub 360 kuna, sektor 110, donja tribina B (redovna cijena 450 kuna), Eventim

2Urban & 4 – Tvornica kulture 7. 12. (rasprodano) i 8.12.

Nakon kraćeg izbivanja, Urban & 4 tradicionalno dolaze u Zagreb održati predbožićni koncert. Petak je rasprodan, a ulaznica za subotu još uvijek ima.

Kupi ulaznice: Eventim

3Dubioza kolektiv – Dvorana Gradski vrt, Osijek, 7.12.

Jedan od najpopularnijih bendova ovih prostora u Osijeku će održati jedan od rijetkih regionalnih koncerata.

Kupi ulaznice: Eventim

4Detour – Dom sportova, 8.12.

Uspješan pop sastav i miljenici publike i kritičara kojeg znamo po hitovima poput “Zaljubila sam se” i “Mjesec” u subotu će održati svoj najveći koncert u karijeri.

Kupi ulaznice: Eventim

5Chui – Sax!, 8.12.

Nagrađivani zagrebački bend ovog tjedna u Sax dovodi svoj moderan i futuristički pristup jazzu s utjecajem funk, rock i drum’n’bass glazbe.

6Clutch – Tvornica kulture, 9.12. (rasprodano)

Poznati američki rockeri u Zagreb stižu u sklopu turneje na kojoj promoviraju album “Book of Bad Decisions“.

7Josipa Lisac – Lauba, 10.12. (rasprodano)

Hrvatska glazbena diva u Laubi će održati tradicionalni koncert u čast Karlu Metikošu.

8The Dead Daisies – Boogaloo, 11.12.

Kolektiv sastavljen od vrhunskih glazbenika u zagrebački klub Boogaloo stiže u sklopu promotivne turneje “Welcome To Daysiland”.

Kupi ulaznice: Muzika.hr FanClub 120 kuna (redovna cijena 150 kuna), Entrio

9Đorđe Balašević – Lisinski, 11.12. (rasprodano), 12.12. (rasprodano), 16.12., 18.12.

Miljenik zagrebačke publike i jedan od najvećih kantautora ovih prostora ovog će mjeseca u Lisinskom održati čak četiri koncerata. Uz pratnju pijanista Aleksandra Dujina, provest će publiku kroz priče iz svojega života.

10Postmodern Jukebox – Tvornica kulture, 11.12.

Zagrebačka je publika ponovno dobila priliku rasplesati se uz ovaj energičan sastav koji u Tvornicu kulture dolaze u sklopu nove jesenske “Black & White” turneje.

11Partibrejkers – Vintage, 13.12.

Jedan od najsnažnijih rock’n’ roll strojeva na ovim prostorima u Vintage donosi klasike poput “Prsten”, “Mesečeva kći” i “Kreni prema meni”.

12The Strange – Tvornica kulture, 13.12.

Supergrupa The Strange u Tvornicu donosi tek objavljen i hvaljen album “Echo Chamber“, koji donosi zvukove indie rocka, Americane pa čak i garage rocka.

Kupi ulaznice: Entrio

12 Shares