Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga četvrtka do sljedećeg vikenda. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Porto Morto – Tvornica kulture, 26.4.

Član Jeboton kolektiva, zagrebački bend Porto Morto, nakon koncerata diljem Hrvatske i regije vraća se i u Tvornicu kulture. Odlična prilika za uživo se uvjeriti kako zvuči aktualni, drugi studijski album “Portofon” koji je prilično oduševio glazbenu kritiku. Nedavno smo i porazgovarali s bendom, a intervju možeš pročitati ovdje.

Ulaznice: Muzika.hr FanClub, Entrio

2Neno Belan svira Đavole – Hard Place, 26.4.

Neno Belan u malom klubu na ekskluzivnom koncertu svira Đavole i njihove velike hitove? Da, ali gdje i kada? U Hard Placeu, utočištu svih rock’n’roll duša, 26. travnja, u sklopu drugog dana 6. Biggest Little Rock Festivala. Slušat će se i Mačke i Sunnysidersi, pa nemoj da te tamo ne vidimo! Prvog dana festivala možeš uloviti Blagdan Band, Thee Melomen i terminator, a trećeg dana Atomsko sklonište, Side Effects i Magnar. Dok si tu, baci oko i na našu nedavno ispričanu priču o danu kada je skoro poginula gotovo cijela hrvatska rock scena.

Ulaznice: FanClub, Entrio

3Suns of Dub – Klub Kotač, Pula, 26.4.

Reggae velikani iz Trinidada stižu pred Puležane. Suns of Dub je label, grupa i dub produkcijski tim koji stvara jedinstveni glazbeni doživljaj potaknut dub žanrovima, spajajući žive instrumente i originalne rockers reggae zvukove s novim dub stilom i inovativnim idejama.

4Afion – Sax!, 26.4. i 27.4.

Nakon rasprodanog Vintagea Afion spremaju vrlo intimni, polusjedeći koncerti u Saxu, koji kreće već u 17, tj. 18 sati. Prije Afiona predstavit će se projekt KAJ VE? Tomislava Pletenca u petak, odnosno Čipkice u subotu. Broj ulaznica za oba koncerta je ograničen na 250.

5Lenny Kravitz – Arena Stožice, Ljubljana, 27.4.

Slavnog rockera, Lennyja Kravitza ove subote gledamo u susjedstvu gdje će promovirati 11. studijski album “Raise Vibration“. Upravo s koncertom u ljubljanskoj Areni Stožice kreće s novom europskom turnejom.

Ulaznice: Eventim

6Ti, ja i moja mama – Sax!, 27.4.

Bend zapažen po izrazito atmosferičnim pjesmama te egzistencijalističkim tekstovima koji propituju prolaznost, rastanak, osjećaj besmisla, pa na kraju i strah od smrti koncertno će promovirati svoj album “Teška kao dno” u Saxu. Grupa podrške u Saxu bit iće Sjeverozapad, novi bend na zagrebačkoj sceni čije članove znamo kroz bendove Svemir, Denis Katanec Okanagan Ltd, Nebo Roza, Radost! ili Drvored.

7Helem nejse – KSET, 27.4.

Sarajevski kolektiv Helem nejse bend je čiji rad ne prestaju hvaliti Edo Maajka, Dubioza kolektiv, Marko Louis i Frenkie. Da se uvjeriš zašto je to tako, ulovi ih na premijernom samostalnom nastupu ove subote kada promoviraju novi studijski album “Pola čovjek, pola jedan” objavljen u ožujku ove godine.

8Jonathan – Pogon kulture, Rijeka, 27.4.

Grupa Jonathan stiže se u riječki Pogon kulture u subotu 27. travnja, na veliki samostalan koncert, njihov prvi klupski u matičnom gradu nakon godinu dana.

Ulaznice: Eventim

9Nina Romić s bendom – Vintage Industrial Bar, 2.5.

Svibanj u Vintagu otvara jedna od najcijenjenijih hrvatskih kantautorica, Nina Romić. Nastupit će po prvi put s bendom kojeg čine: Frederic Lanz (klavijature), Jelena Galić (bass) te Krešimir Oreški (bubnjevi). Osim starih pjesama, iznimna prilika i za doživjeti pjesme s aktualnog, hvaljenog albuma “Sloboda” u live okruženju s pratećim bendom.