Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe ili umjetnosti, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Kantautorski festival – Močvara, 25.10. 

Ovog četvrtka u Močvari se održava mali kantautorski festival. Večer obećava da će biti nesvakidašnja, interaktivna i uzbudljiva te da ćete moći čuti trenutno najzanimljivije mlade kantautore na ovim prostorima na premijernom nastupu u Močvari. Nastupit će Sir Croissant, Lea Šprajc, Ichabod, Nina Bajsić i Coolio Jack.

2Atheist Rap – Vintage Industrial Bar, 26.10.

Legendarna novosadska grupa dolazi u Vintage svirati stare. Točnije, ova punk rock institucija svirat će prva tri albuma: “Maori i crni Gonzales”, “Ja eventualno bih ako njega eliminišete” i “II liga zapad.

3Boris Štok – Tvornica kulture, 26.10.

Riječki Boris Štok vraća se u Tvornicu kulture ovog petka. Nakon duge i uspješne karijere s Quassarom, Boris je nedavno objavio album “Ispod kože”, a večer u velikom pogonu Tvornice je savršena prilika da čujete na čemu je sve Boris radio.

Kupi ulaznice: Eventim

4Kries – Sax, 26. i 27.10.

Povodom dvadesetog Saxovog rođendana, Kries će održati dva koncerta, u petak i subotu. Prvake hrvatske world glazbe navikli smo gledati na velikim koncertima, ali će Sax biti prilika za posebno intimno iskustvo etno elektronike.

5Paul Van Dyk – Boogaloo, 26. 10.

Poznati njemački trancer Paul Van Dyk nastupit će u Boogaloou ovog petka. Ovo će biti njegov drugi nastup u Hrvatskoj, i obećava biti posebno klupsko iskustvo za sve poklonike elektronike i trancea.

Kupi ulaznice: Entrio

6Krankšvester – Dom sportova, 27.10. 

Koncert hip-hop dua Krankšvester uvijek zvuči obećavajuće, što znaju svi koji su ih dosad gledali. Vlasnici najvećeg prošlogodišnjeg underground hita “Gaber”, dolaze u zagrebački Dom sportova u subotu, 27. listopada.

Kupi ulaznice: Eventim

7Jojo Mayer & Nerve – Boogaloo, 27.10. 

Pioniri njujorške elektronske jazz glazbene scene vraćaju se u Zagreb nakon 7 godina u zagrebački Boogaloo. Klub će poprimiti potpuno drukčiji vizualni identitet za koncert Joja Mayera & Nervea. Događaj će biti početak njihove europske turneje, a za after večeri za pamćenje pobrinut će se zagrebački Ilija Rudman.

Kupi ulaznice: Entrio

8Jason Derulo – Arena Zagreb, 27.10.

Poznati američki pjevač Jason Derulo dolazi po prvi put u Hrvatsku. Derulo, koji je uz pjevanje poznat kao izvrstan plesač, nastupit će u Areni Zagreb ove subote u sklopu svjetske turneje “2SIDES WORLD TOUR”.

Kupi ulaznice: Eventim

9Haggard – Boogaloo, 29.10.

Njemačka symphonic metal atrakcija dolazi po prvi put u Hrvatsku u ponedeljak,  29. listopada.  Metal simfoničari će u sklopu europske turneje “Bards of Symphony and Metal ” nastupiti u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Kupi ulaznice: Eventim

10Hammerfall & Armored Dawn – Kino Šiška, 31.10. 

Legendarni švedski Hammerfall vraća se u Ljubljanu, ovoga puta u Kino Šišku na večer power metal tripa. Koncert je prizvao veliku pomamu te su nedavno puštene posljednje karte u prodaju, stoga požurite. Pozornicu će prije njih zauzeti brazilski power metal bend Armored Dawn.

11The Homesick – Tvornica, 31.10. 

Nizozemska noisepop trojka The Homesick dolazi u Tvornicu u srijedu, taman za Noć vještica. Ovaj poletni eksperimentalni pop inspiriran je rodnim gradom Dokkumom, a Zagrepčani imaju priliku uloviti njihovu zaraznu koncertnu energiju na samom koncu listopada.

Kupi ulaznice: Entrio