Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Maja Posavec – Vintage Industrial Bar, 22.11.

Dobitnica dva Porina s punim će bendom prezentirati prvijenac “Kad ne bih imala strah“, koji je dobio niz pozitivnih kritika. Također će izvesti i odabir autorskih pjesama Detoura poput “Daleko” i “Plešem sama”.

2Darko Rundek & Ekipa – Tvornica kulture, 23.11.

Veliki Darko Rundek ovog će vikenda u zagrebačkoj Tvornici kulture održati koncert pod nazivom “Zvuk oluje”. Koncert je rasprodan.

3Mudhoney – Močvara, 24.11.

Legendaran američki bend koji je postavio temelje grunge glazbi imat ćemo priliku gledati ovog vikenda u Zagrebu na rasprodanom koncertu. Dolaze nam u sklopu velike svjetske turneje kojom obilježavaju trideset godina djelovanja.

4Kandžija – KSET, 24.11.

Jedan od vodećih hrvatskih repera ovog će vikenda u KSET-u održati prvi zagrebački solo nastup na kojem će predstaviti posljednji solo album “Beton“, kojim se istaknuo kao izrazito kvalitetan liričar.

5Johnny Marr – Lauba, 24.11.

Jedan od najznačajnijih britanskih glazbenika svih vremena i nekadašnji član legendarne grupe The Smiths u Zagrebu će predstaviti svoju glazbu nastalu u skoro 40 godina karijere.

6Goblini – Hard Place, 24.11.

Jedan od najutjecajnijih ex-yu punk bendova čiju su karijeru obilježili hitovi poput “Ima nas” i “Voz” u Zagreb stiže povodom kratke europske turneje.

Kupi ulaznice: Entrio

7Mile Kekin – Vintage Industrial Bar, 29.11.

Legendarni frontman grupe Hladno pivo idućeg će četvrtka održati prvi solo koncert, a tim će povodom predstaviti album “Kuća bez krova“, koji je u nastajanju bio više od dvije godine.

Kupi ulaznice: Eventim

14 Shares