Početak godine uvijek je pomalo sušno razdoblje za evente, osobito koncerte, no uvijek se može naći nešto što vam može uljepšati tjedan. Kao i svakog četvrtka, tako i ovog redakcija Muzike.hr ima prijedloge, koji će ti olakšati planiranje.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ovo su događanja koja ne želiš propustiti:

1Jeboton – Vintage Industrial Bar, 2.1.

Možeš li sretnije od ovog ući u Novu? Teško. Najpoznatiji ulični bend Jeboton po xy put će održati koncert u Vintageu i prirediti veselu reprizu dočeka 2020. godine. Svi to već vjerojatno znate, ali ako ima koja zalutala duša koja ne zna, Jeboton je kolektiv koji je našao stapanjem bendova Hren, Lobotomija, Prazna lepinja, Spremište, Porto Morto i drugih, a zajedno obrađuju svoje pjesme u akustičnom obliku. Kakav su fenomen, potvrđuje činjenica da ih je i Šprajc pozvao kod sebe prije četiri godine. Više o koncertu doznaj putem linka. Ulaz je besplatan.

 

2Sara Renar – Melin, 4.1.

Jedna od najpoznatijih hrvatskih kantautorica Sara Renar ući će u 2020. koncertom u Melinz. Iza sebe ima albume “Djeca”, EP “Jesen”, “Tišina” te live album “Gdje povlačiš crtu”, a u Melinu će publici predstaviti i pokoju novu pjesmu. Ulaznice za koncert po cijeni od 40kn mogu se kupiti na vratima na dan koncerta. Više doznaj na FB eventu.

 

3E-Base – Boogaloo, 4.1.

foto: FB (E-Base)

E-Base će u Boogaloou imati all night DJ set. E-Base je zagrebački DJ i producent, koji se u dosadašnjoj karijeri može pohvaliti nastupom na zagrebačkom koncertu grupe Faithless, održao je nastup na gotovo svim MTV Summer Tour partyijima uz imena kao što su Roger Sanchez, Freemasons, Timo Maas itd. Uz to, radio je u medijima, poznat je i kao remikser bendova i izvođača, kao što su Mayales, Dubioza Kolektiv, Josipa Lisac i Jinx, aktivan je u vlastitoj produkcijskoj kući Ritam Klub, a uz to vodi i Podmornicu, u sklopu Katrana. E-Base u Boogaloou promovira svoj novi/stari klupski projekt Tech Room. Više o eventu u Boogaloou doznaj putem linka.

 

4Silente – Vintage Industrial Bar, 9.1.

Najmlađi bend koji je rasprodao Dom Sportova Silente dolazi u Vintage. Publici su najpoznatiji po prvom singlu “Terca na tišinu” te po albumu “Lovac na čudesa” iz 2013. godine. Dvije godine kasnije objavljuju album “Neće rijeka zrakom teći”, a svoj treći album “Malo magle” izbacili su prošče godine. Više o eventu doznaj putem linka. Do ulaznica možeš putem Entria.

 

5Stray Dogg – Sax, 9.1.

U Sax dolazi beogradski indie rock bend kojeg su Zagrepčani s užitkom gledali i u Tvornici, u Vintageu.. Stray Dogg predstavit će u Saxu pjesme s posljednjeg albuma “Look At The Moon”, kao i ostale pjesme koje su nastale u posljednjih, gotovo, deset godina. Više o koncertu doznaj na FB eventu.

 

6Siječanjska akcija – Teatar &TD, 9. – 31.1.

Teatar &TD ponovno donosi tradicionalnu kazališnu reviju, koju će otvoriti 9.1. predstava “Mrzim istinu” redatelja Olivera Frljića. Cijena ulaznice po predstavi je 20 kn. Ulaznice se mogu kupiti online na ulaznice.hr te na njihovim prodajnim mjestima. Više doznaj na FB eventu.