Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe ili umjetnosti, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Bojana Vunturišević – Tvornica kulture, 15.02. 

Sjajna Bojana Vunturišević vraća se ponovno u Tvornicu kulture. Predstavit će album prvijenac ”Daljine” kojeg su najbolje dočarali hitovi ”Daljine”, ”Kese etikete”, ”Vetar u kosi”, ”Noćni program”. Čitavo iskustvo koje je skupljala godinama u bendu Svi na pod, sumirano je na ovom albumu.

Kupi ulaznice: Entrio

2Kensington Lima – Kset, 15.02.

Započet kao autorski projekt Josipa Radića, Kensington Lima u konačnici je postao prava rock ‘n’ roll postava, a u petak će promovirati hvaljeni album ”May”.

3Cold Snap, MBurns – Palach, 15.02.

Cold Snap, dolaze ravno u Rijeku, u klub Palach, gdje će promovirati četvrti po redu album ”All Out Sins” koji je izašao ove godine za europsku metal izdavačku kuću Arising Empire/Nuclear Blast. Pridružit će im se i bend iz Crikvenice, MBurns.

4Radio & Juliet – Lisinski, 16.02.

Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča, ovoga puta u Lisinskom bit će ispričana na sasvim drugačiji način. Riječ je o baletnom uprizorenju koji je smješten u moderno doba, uz glazbu popularnog Radioheada. Ulaznice su rasprodane.

5Punk romantika #9 – Močvara, 16.02.

Tradicionalno romantično druženje u mjesecu veljači se nastavlja. Ovoga puta na devetoj po redu Punk romantici svirat će Denis & Denis, Debeli Precjednik, FNC Diverzant, Aktivna Propaganda i Fiskalni račun.

6TRAUM Special, Insolate b2b Volster – Klub Epic, Osijek, 16.02.

Treću godinu zaredom kolektiv TRAUM širit će u subotu ljubav prema osječkoj publici i technu u klubu Epic koju čeka najposebniji cjelovečernji b2b set Insolate i Volstera.

7Homeboy Sandman & Edan – Vintage Industrial Bar, 19.02.

Hip-hop heroji radničke klase, Homeboy Sandman & Edan, dolaze u Zagreb promovirati album ”Humble Pi”. Iako su već ranije surađivali i stvarali, ovo im je prvo zajedničko izdanje.

8Hed Pe, Cold Snap, What A Funk – Močvara, 20.02. 

Iz Kalifornije, ravno u Močvaru stižu ”G-punk” legende Hed Pe. Također će im se 20. veljače pridružiti i domaćini Cold Snap i talijanski bend What A Funk u kojem sviraju dva bivša člana Crazy Towna.

9Živa Voda Festival #1: Mimika Orkestar, Ensemble Illyrica, Truth ≠ Tribe – Vintage Industrial Bar, 21.02.

Prvi Živa Voda Festival bit će održan u Vintage Industrial Baru gdje će nastupati internacionalni komorni sastav Ensemble Illyrica, novi projekt glazbenika zagrebačke post žanrovske scene Maka Murtića, Truth ≠ Tribe i Mimika Orkestar, progresivni, jazz orkestar s utjecajima folklorne glazbe. Pridružit će im se i DJ Vid Vince te posebni gosti.

10She Loves Pablo: 10 godina “Mother Of All” – Vintage Industrial Bar, 22.02.

Svima omiljena, zagrebačka groove rock četvorka ovim koncertom, proslavit će jubilarnih deset godina prvog albuma ”Mother Of All”. Na poziv benda kao gosti nastupat će Apey & The Pea iz Mađarske.

18 Shares