Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u Hrvatskoj u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

1Šomazguni – Vintage Industrial Bar, 10.1. 

Šomazguni su najsvježiji projekt Žana Jakopača, člana benda Šo!Mazgoon. Posjetitelje  Vintage Industrial Bara sastav će dočekati akustičnom svirkom, a na setlisti će se te večeri naći nove i stare pjesme pjevane na otočkoj čakavici.

2Klinika Denisa Kataneca – KSET, 11.1.

Denis Katanec poznat je po projektima FELON i Okanagan LTD, a zadnje dvije godine djeluje kao vođa Klinike njegovog imena. Unatoč mnogim transformacijama sastava i imena, Denis je ostao vjeran sebi i svom prepoznatljivom stilu koji ga čini endemom ne samo kantautorske već i čitave scene. Zagrebačka će se publika u to imati priliku uvjeriti na koncertu u KSET-u, u sklopu kojeg će predstaviti novi EP “Rode”.

3Dallasijada # AntiValentinovo special – Vinyl, 11.1. 

Kao zagrijavanje za nadolazeće Antivalentinovo u Boćarskom domu, u Vinylu će se ovaj put predstaviti  zagrebački electro-synth pop dvojac Roppongi Red kojeg su osnovali Morana Bing i Daniel Šuljić a.k.a. DJ Shullio, a pridružit će im se i Clone Age iz Čakovca, čiji glazbeni izričaj opisuju kombinacijom rocka, alternative i post-grunge glazbe.

4M.O.R.T. – Quasimodo, Split 12.1.

Popularni rock sastav osnovan 2003. godine u Sinju najbolje znamo po hitovima “Meni se skače”, “Na cesti” i “Draga majko”, a splitsku će publiku ovog mjeseca rasplesati taktovima punka, rocka i bluesa.

5Šajeta – Sax!, 12.1.

Dražen Turina, poznatiji kao Istradamus i frontman sastava Šajeta, u Zagreb će dovesti dašak Istre i Kvarnera i zabaviti obožavatelje svojim najvećim hitovima poput “Party za ekipu”, “Moji koraki” i “Košulja plava”.

6Bebè Na Volè – Sax!, 16.1.

Jedan od najznačajnijih blues glazbenika ovih prostora, pravim imenom Adam Semijalac, u Sax će dovesti zvukove blues i indie glazbe. Kao support nastupa MAR – mlada indie kantautorica.

7Cojones – Vintage Industrial Bar, 17.1. 

Stoner rockeri Cojones nakon dugo vremena vraćaju se u Vintage. Koncert će održati u sklopu nove europske turneje. Bend je nastao 2006. godine, nakon čega je uslijedio niz hvaljenih izdanja i europskih turneja.

8Bruto Geto – Sax!. 17.1.

Perspektivan zagrebački bend poznat po spoju žestokih riffova i repanja prošle nas je godine impresionirao singlovima “Karavan” i “KoTuKoga”, a u Saxu će održati koncert u sklopu fundraisinga za snimanje njihovog prvog studijskog albuma.

9Tanzen x STILL HOT Berlin: Martin Landsky + Martin Eyerer – Aquarius, 18.1. 

U suradnji s berlinskom agencijom Still Hot, cijenjeni DJ Martin Landsky stiže u Zagreb na oduševljenje svih ljubitelja house i techno glazbe. Za DJ pultom će se osim njega naći Martin Eyerer i Tino Dobrić, član kolektiva Seriously Twisted.

100 Shares