Želiš se odlično provesti, a nikako da se odlučiš koja ćeš sve događanja posjetiti u tjednu koji je pred nama? Redakcija Muzike odlučila je stati tvojim mukama na kraj i svakoga četvrtka na pladnju ti servirati preporuke koncerata i raznih zbivanja (kako solo, tako i festivalskih), koje bi trebao popratiti u narednom tjednu.

Kako bismo ti olakšali život, događanja smo poredali kronološki te smo obuhvatili vremenski period od ovoga pa sve do sljedećeg četvrtka. Ako pratiš takvu vrstu glazbe ili umjetnosti, ovo su eventi za koje će ti biti žao ako ih propustiš:

Meritas + Mare Milin – Johann Franck, 2.11.

Vlasnice najljepših ljubavnih stihova nastupit će u live electric sastavu ovog petka u Johann Francku. Svirat će se stari i novi hitovi, a naći će se i pokoja obrada. Podršku djevojkama iz Meritasa pružat će Mare Milin, poznata fotografkinja sada u DJ ulozi. Mare će posjetiteljima priuštiti pravu girl power poslasticu, od swinga, r’n’b-a do suvremenog popa.

Muziku podržava

Kupi ulaznice: Entrio

Jura Stublić & Film – Tvornica, 3.11.

Jura Stublić i grupa Film obilježit će 40 godina od nastanka pjesme “Dijete ulice” na velikom jubilarnom koncertu u Tvornici kulture. Riječ je o prvoj pjesmi koju je Jura napisao i koja se smatra početkom njegove skladateljske karijere. Pod sloganom “Dijete ulice – 40 godina na ulici” Stublić će rasplesati veselu i raspjevanu publiku.

Kupi ulaznice: Entrio

Sane – Sax, 3.11. 

Pod podnaslovom “Gerijatrijski koncert” grupa Sane će održati koncert u Saxu u “onoj” postavi, stariji nego ikad. U Saxu su uprizorili mnoge plesadbe i pijančevanja, bilo je sretno i berićetno te ne sumnjamo da će se ista situacija ponoviti ove subote. Nikola Marjanović, Sebastian Jurić i Stjepan Krznarić odsvirat će stare hitove uz pokoju novu stvar.

David Eugene Edwards i Alexander Hacke (Risha) – Tvornica, 6.11.

David Eugene Edwards i Alexander Hacke, članovi grupa Wovenhand, Einstürzende Neubauten u Tvornicu dovode svoj novi projekt Risha. Zvuk koji je teško opisati riječima je kreativna kombinacija americane, neo folka, industriala, elektronike i tradicionalne arapske glazbe. Atmosfera će vas garantirano hipnotizirati. Podršku će im pružiti domaće underground uzdanice Moskau.

Kupi ulaznice: Entrio

ZEZ: Kollaps (AUS) + Niko Potočnjak – KSET, 7.11.

Zagrijavanje za novo izdanje ZEZ festivala počinje u srijedu u KSET-u uz austrijski Kollaps i Niku Potočnjaka. Kollaps stvara zvučne strukture pomoću otpadnog metala, plastike i čeličnih šipki, domaćoj će publici predstaviti konceptualni LP “Sibling Lovers”. Niku znamo kao člana bendova Seven That Spells, Otrovna Kristina i Jastreb, a vjerujemo da će njegove orkestracije biti idealna podrška Kollapsu.

Afion – Vintage, 8.11.

Afion se vraća nakon dugogodišnje pauze u zagrebački Vintage. Ovaj etno spektakl inspirira se hrvatskom tradicijskom glazbom kojoj pruža novi život kroz vlastite interpretacije. Vođeni idejom da tradicijsku glazbu treba dijeliti kako bi ostala živa, ova svestrana ekipa sastavljena je od ponajboljih world glazbenika, a u Vintage se vraćaju žedni svirke kako bi se svi zajedno “opili” za njihov 15. rođendan.

14 Shares
Muziku podržava