Preminuo pjevač The Temptationsa, Otis “Damon” Harris

Muzika.hr
817

Otis “Damon” Harris, član legendarne američke soul/r&b grupe The Temptations, preminuo je u ponedjeljak 18. veljače u domu za stare i nemoćne Joseph Richey u rodnomu Baltimoreu nakon 14 godina duge borbe s rakom prostate.

Pravim imenom Otis Robert Harris, Jr. i rođen 17. srpnja 1950. godine, u 21. godini života prijavio se na audiciju benda, nakon što ih je napustio Eddie Kendricks, jedan od njihovih prvih pjevača.Kao tinejdžer, Harris je odrastao diveći se The Temptationsima te je oformio bend s trojicom prijatelja iz srednje škole pod nazivom The Young Tempts (kasnije The Young Vandals) kako bi izvodili njihove pjesme.

Harris je u The Temptationsima ostao do 1975. godine, doprinijevši im da osvoje tri nagrade Grammy, a njegov glas ostao je zabilježen u klasicima “Papa Was A Rollin’ Stone”, “Take A Look Around” i “Masterpiece”.

Muziku podržava

Nakon napuštanja benda iz kojeg je bio otpušten, ponovo je uskrsnuo The Young Vandals koje je preimenovao u Impact te 1978. godine objavio solo album “Silk”, nakon čega se povukao iz svijeta glazbe.

Na scenu se vratio devedesetih godina prošloga stoljeća nazivajući se The Temptations Review Starring Damon Harris te održavao nastupe s Richardom Streetom, još jednim bivšim članom benda, dok on nije oformio svoje The Temptationse. Također je nakratko nastupao i s ostalim bivšim članovima benda – Kendricksom, Davidom Ruffinom i Dennisom Edwardsom sve do Ruffinove i Kendricksove smrti.

Tijekom posljednjih desetak godina života aktivno je sudjelovao u radu humanitarne organizacije Stand Up to Cancer te vlastite fondacije The Damon Harris Cancer Foundation u sklopu koje je podizao svijest muškaraca o opasnosti raka prostate i redovnom odlasku na dijagnostičke preglede i terapije.

Muziku podržava