Preminuo pjevač grupe Boney M.

4447

Roberto Alphonso ‘Bobby’ Farrell, pjevač najpopularnije disco skupine svih vremena, Boney M., pronađen je mrtav u sobi jednog hotela u St. Petersburgu u Rusiji gdje je bio na turneji.

Uzrok smrti je trenutno nepoznat, no agent John Seine rekako je kako se Boby prije i poslije nastupa održanog u srijedu navečer žalio na probleme s disanjem, a i ranije je imao zdravstvenih tegoba.Farell je preminuo u 62. godini života (rođen 6.10.1949. u Arubi na južnom dijelu Karipskog mora), a godinama je živio u Amsterdamu. Svoj dom na Karibima napustio je kao 15-godišnjak, radio je kao mornar, pa kao DJ u Norveškoj i Njemačkoj, gdje se sprijateljio s pjevačem, kompozitorom i producentom Frankom Farianom, koji je 1974. oformio grupu Boney M.Uz Bobbya, u bendu su bile Jamajčanke Liz Mitchell i Marcia Barrett, te Maizie Williams iz Montserrata s Karipskih otočja. Veliki uspjeh postižu već prvim albumom “Take The Heat Of Me” (1976.), na kojem se nalaze prva dva velika im hita, “Daddy Cool” i “Sunny”, pjesma Bobby Hebba iz 1966., koju su oni, od mnogobrojnih izvođača koji su je ‘obradili’, vjerojatno najviše proslavili.

Album “Nightflight To Venus” iz 1978. promovirao ih je u vodeći bend tada iznimno popularne disco-dance scene, ponajviše zahvaljujući obradi pjesme “Rivers of Babylon”, jamajčanske reggae grupe The Melodians iz 1970., te još jednom singlu, “Rasputin”.

Muziku podržava

Skupina je u svojoj karijeri, koja je okončana 1986., imala 38 Top 10 pjesama, a u Njemačkoj su bili najuspješniji, gdje im je čak 15 pjesama bilo na prvom mjestu. Također, Boney M. bila je prva zapadnjačka grupa koja je nastupila u SSSR-u, 1978. godine, a koliko su bili popularni, pokazuje podatak da ih je pozvao osobno tadašnji sovjetski lider Leonid Brezhnev. Po njih je u London poslan i vojni avion, kako bi nastupili na glasovitom moskovskom Crvenom trgu.

Nakon raspada Boney M.-a, Bobby je nastavio nastupati s raznim skupinama i glazbenicima, a posljednjih godina i pod imenom Bobby Farrell Boney M.

In Memoriam

Muziku podržava