Preminuo pjevač Animatora

6652

U ponedjeljak, 19. ožujka, u 49 godini života preminuo je Krešimir Blažević. Bio je dugogodišnji član Hrvatske glazbene unije i frontmen u 80-ima jako popularne skupine Animatori, koja nam je dala nezaboravne hitove poput “Ljeto nam se vratilo”, “Anđeli nas zovu da im skinemo krila” ili “Kao ogledala”. Uzrok smrti još uvijek je nepoznat.

Rođen je 27.1.1958. u Slavonskom Brodu gdje je završio realnu gimnaziju i osnovnu glazbenu školu za violinu i gitaru.Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je etnologiju i komparativnu književnost. Radio je sve što se u glazbi može raditi.

Od 1982. intenzivno se bavi glazbom kada je osnovao vlastitu grupu Animatori te u njoj bio skladatelj, tekstopisac, pjevač i gitarist. 1989. bio je glazbeni urednik i organizator programa u Glazbenom klubu Kulušić, te glazbeni producent. 1991. radio je kao urednik publishinga u Croatia Recordsu.

Muziku podržava

Objavio je zbirku poezije “I jedne i druge” i knjigu pripovijedaka “Sam u koloni“. Pisao je glazbene kritike u časopisima Vijenac, Kana i Cantus. Član je Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatske glazbene unije, čiji je jedan od osnivača, a njegova kratka biografija nalazi se i u izdanju Sveučilišta Cambridge ‘Who Is Who In Popular Music‘. 2001. zajedno s Brankom Bogunovićem Pifom snimio je album “Julija je bacila svoj krevet kroz prozor”.

Autor je prve domaće rock autobiografije “Ostat ću mlad” u izdanju Frakture.

Već dugi niz godina Krešo je bolovao od tumora na mozgu.

Muziku podržava
Stisni