Preminuo ‘najveći glas countrya’ George Jones

Muzika.hr - Glasno i jasno!
799

George Jones, američka ikona country glazbe, preminuo je 26. travnja u bolnici u Nashvilleu gdje je boravio od 18. istoga mjeseca zbog groznice i problematičnog krvnog tlaka.

Punim imenom George Glenn Jones i rođen u Saratogi 12. rujna 1931., za života je na službenoj američkoj country top ljestvici uspio ‘zakucati’ 143 Top 40 hita, uključujući “White Lightning”, “She Thinks I Still Care” i “He Stopped Loving Her Today” koji su završili na njezinu samom vrhu.Bio je prozvan ‘najvećim glasom u country glazbi’ te utjecao na mnoge generacije današnjih country i pop autora i izvođača.

Surađivao je sa mnogim glazbenicima koji su svoj uspjeh pronašli u Nashvilleu kao session svirači ili pjevači – Danom Schaferom, Hankom Singerom, Johnnyem Paycheckom, Brittany Allyn, Sonnyem Curtioms, Ronom Gaddisom, Kentom Goodsonom, Bobbyem Burkheadom i Steveom Hinsonom.

Muziku podržava

U Country Hall Of Fame primljen je 1992., a 2008. dobio je počasnu nagradu Kennedy Centera. Grammyem za životno djelo ovjenčan je prošle godine.

Od 1969. do 1975. bio je u braku s legendarnom country pjevačicom, pokojnom Tammy Wynette.

Muziku podržava
Stisni