Preminuo Luciano Pavarotti

3846

U 71. godini u svom domu u rodnoj Modeni jutros je preminuo najveći i najpoznatiji svjetski tenor. Sinoć je objavljeno kako se Pavarotti nalazi u vrlo teškom zdrastvenom stanju, da bi danas u 5 ujutro podlegao nakon duge i teške borbe s rakom gušterače.

Iako je 2004. prestao s opernim nastupima uslijed sve lošijeg zdrastvenog stanja, odlučio je održati veliku oproštajnu turneju od 40 koncerata diljem svijeta, koja je prekinuta 2006. zbog operacije kralježnice a potom i raka gušterače. 8. kolovoza ove godine primljen je u modensku bolnicu zbog ‘groznice’ da bi 25. kolovoza bio otpušten na kućno liječenje.

Rođen je u Modeni 12.10.1935. i od malih nogu odlikovao se iznimnim glasom. Svoj pjevački debi ostvario je 1961. u Puccinijevoj operi “La Boheme” glumeći Rodolfoa. Nakon toga su uslijedile najveće svjetske pozornice i slava ravna najvećim zvijezdama showbusinessa.

Muziku podržava

Vjerojatno će svima ostati u pamćenju kao jedan od slavnih Tri tenora (Jose Carreras, Placido Domingo i Luciano Pavarotti), ili po nevjerojatnih 17 izlazaka na bis u njujorškoj Metropolitan Operi 1972., ili po humanitarnim koncertima ‘Pavarotti & Friends‘ u Modeni na kojima je okupljao velike pop-rock zvijezde, ili po izvedbi “Nessun Dorme” tj. himni Svjetskog nogometnog prvenstva 1990. u Italiji… ali svima će ostati u pamćenju kao jedan od najvećih glazbenika i umjetnika 20. i 21. stoljeća.

In Memoriam

Muziku podržava