Preminuo kompozitor Marvin Hamlisch

Muzika.hr
661

Marvin Hamlisch, legendarni američki filmski i kompozitor mjuzikala preminuo je u Los Anglesu u ponedjeljak, 6. kolovoza, nakon kratke bolesti, potvrdio je obiteljski glasnogovornik Jason Lee.

Punim imenom Marvin Frederick Hamlisch i rođen 2. lipnja 1944. u New Yorku, napisao je glazbu za više od 40 filmova, među kojima se nalazi klasik “The Way We Were” iz 1973. godine s Barbrom Streisand i Robertom Redfordom koji mu je priskrbio jednog od ukupno tri nagrade Oscar.

Također je jedan od samo dvojice ljudi koji je dobio i Pulitzerovu nagradu, a ovjenčan je i s dva Zlatna globusa te dva Emmya.

Muziku podržava

Ostali filmovi za koje je pisao glazbu su “Sophie’s Choice”, “Ordinary People”, “The Swimmer”, “Three Men And A Baby”, “Ice Castles”, “Take The Money And Run”, “Bananas” i “Save The Tiger”.

“They’re Playing Our Song”, “The Goodbye Girl” i “Sweet Smell Of Success” samo su neki od mjuzikala u kojima se mogla čuti njegova glazba.

Bio je glavni dirigent popularne glazbe simfonijskih orkestara Pittsburgha, Milwaukeea, Dallasa, Pasadene, Seattlea i San Diega, a uskoro je trebao preuzeti isto mjesto i u Philadelphiji, kao i predvoditi newyoršku filharmoniju na ovogodišnjem novogodišnjem koncertu.

U vrijeme smrti radio je na novom mjuziklu “Gotta Dance” i planirao napisati glazbu za novi film o poznatom pijanistu i vokalnom umjetniku Valentinu Liberaceu, naziva “Behind The Candelabra”.

Muziku podržava