Preminuo još jedan pjevač The Temptationsa, Richard Street

569

Richard Street, član legendarne američke soul/r&b grupe The Temptations, preminuo je 27. veljače, nakon kratkog boravka u bolnici u Las Vegasu od plućne embolije.

Njegova smrt došla je samo devet dana nakon smrti kolege mu iz benda Otisa “Damona” Harrisa koji je preminuo 18. veljače u 62. godini života.Punim imenom Richard Allen Street i rođen u Detroitu 5. listopada 1942., svoju je glazbenu karijeru počeo 1955. godine, kada je s prijateljem, budućim Temptationsom, Marvinom Franklinom oformio grupu Otis Williams & The Distants koju je također činio Elbridge “Al” Bryant koji je nakon odlaska iz nje skupa s Eddiem Kendricksom i Paulom Williamsom osnovao grupu The Elgins iz koje će se kasnije roditi The Temptations.

Tijekom sredine ’60-ih godina prošloga stoljeća pridružio se Motown skupini naziva The Monitors koja je u svojoj karijeri uspjela zabilježiti samo jedan omanji hit-singl, “Greetings (This Is Uncle Sam)” iz 1966.

Muziku podržava

The Temptationsima se službeno pridružio sredinom 1971. godine – u grupi je zamijenio Williamsa koji ju je napustio zbog problema s alkoholizmom i bolesti anemije srpastih stanica.

U grupi je ostao do 1993. godine te s njima snimio klasike poput “Superstar (Remember How You Got Where You Are)”, “Papa Was A Rollin’ Stone” i “Masterpiece”.

Za razlog napuštanja benda naveo je ‘gubitak obiteljske atmosfere’ u njemu, a nakon njega posvetio se solo i radu s Harrisom.

Neposredno prije smrti završavao je rad na vlastitoj biografiji.

Muziku podržava