Nakon što je početkom godine preminuo Butch Trucks, bubnjar The Allman Brothers Banda, sada nas je napustio još jedan osnivač benda, možda i najvažniji Gregg Allman.

Preminuo je u 70. godini života u miru u svom domu u Savannahi. Posljednjih godina imao je problema sa zdravljem s obzirom da je 2010. imao transplataciju jetre nakon što mu je otkriven hepatitis C.

Nikada nije prestajao nastupati, a njegovi bližnji kažu da ga je to održavalo na životu.

Muziku podržava

Rođen je 1947. i prije nego što će sjesti za Hammond B3 svirao je gitaru. Sa starijim bratom Duaneom prošao je kroz nekoliko bendova, a onda su osnovali The Allman Brothers Band.

Bio je pionir southern rock žanra: jedinstven pristup skladanju i pisanju pjesama u kojima je kombinirao soul, blues i country glazbu zainteresirao je publiku i kritiku. Od 1971. bio je frontmen benda i jedna od najcjenjenijih figura žanra. Iako je objavio par solo albuma, cijelu svoju karijeru i život posvetio je The Allman Brothers Bandu.

“Mjesto rođenja rocka je Jug. Govoriti ‘južnjački rock’ je kao da kažete ‘rock rock'” jedan je od njegovih najpoznatijih citata.

Muziku podržava