Premijera: Mi Vida je novi projekt vokalistice Elementala

3831

Probajte zamisliti spoj koji čine ukulele i violončelo – upravo taj zvuk, zanimljiv i svjež, donosi Mi Vida u svojem singlu prvijencu “Probaj me uzeti”. 

Iza tog spoja i imena stoje glazbenici kojima scena i pozornica nisu nimalo strane – Vida Manestar i Stanislav Stanko Kovačić. Vidu publika poznaje kao prateću vokalisticu grupe Elemental, a Stanko je pozornicu dijelio s imenima kao što su Darko Rundek, Pavel, Josipa Lisac i Matija Dedić. A spojila ih je – ulica, mjesto na kojemu se zapravo i odvija život u svom punom sjaju. Upravo je ondje Vida zapazila Stanka prošle godine tražeći “partnera u zločinu” za stvaranje autorske glazbe. Nekoliko mjeseci kasnije dvojac ima 9 pjesama, a prva, “Probaj me uzeti”, probija led i uvodi nas ravno u ljeto.

Teško da ćete uz zavodljivi latino ritam koji donosi Mi Vida ostati mirno sjediti. A i tematika je svakome vrlo bliska: 

Muziku podržava

“Propitujemo ideju ‘uzimanja i imanja’ kada su u pitanju ljubavni odnosi. Od razdoblja mladenačke bezazlenosti preko prvih povreda primljenih i nanesenih drugima, rastu nam bolje i slojevi koje će svaki novi partner morati prihvatiti i voljeti nas takvima kakvi jesmo; snažni i slabi, izranjavani, mekani i tvrdi”, govori Vida. 

Ulica kao divljina, ogoljenost i izloženost, mjesto na kojemu se najlakše nađeš sam u gomili, bila je inspiracija i za videospot koji su osmislili Nevio Smajić i sama Vida.

Spot smo odlučili snimiti upravo na cesti, s obzirom da smo u međuvremenu nekoliko puta i sami zajedno svirali na zagrebačkim ulicama, a na neki način nas je cesta upravo i spojila jer sam tamo prvi put i spazila tog neobičnog čelistu prije nekoliko godina”, zaključuje Vida.

Pjesmu “Probaj me uzeti” potpisuju Vida i Stanko, Vida je napisala tekst, dok su zajedno zaslužni za glazbu.

647 Shares
Muziku podržava