Premijera: ‘Bum bum bum’, evo novih Mayalesa

502

Bum bum bum” nova je pjesma Mayalesa s pripadajućim joj videospotom, ujedno i četvrta skinuta s posljednjeg albuma, hvaljenog “Simbol za sunce“.

Animirani spot s potpisom Tihomira Jalšovca nastavak je gradnje vizualnog identiteta Mayalesa, a energija pjesme svijetli u mraku odličnih gitarskih rifova. Idealna za razbijanje ritma jesenske kiše!

Što stoji iza “Bum Bum Bum” ispričao nam je Petar Beluhan:

Muziku podržava

“‘Bum Bum Bum’ je jedna od ključnih i najstarijih pjesama na albumu ‘Simbol za Sunce’, i kao tolike druge pjesme, i ona ima svoju priču koja će vjerojatno ličiti na klasične rock klišeje i dosadne mitove. Bez obzira, od kada je Vlado ispalio prvi rif  (ubijanje dosade pred sami radijski nastup na Anteni Zagreb 2013. godine) BBB se počeo nametati kao song koji je iznenadio i nas same. Kao da se nekakav Lousiana voodoo loop neplanski zavukao između nas. Prljava i mračna energija čupala je nešto što nismo ni znali da imamo u sebi. Chicago shuffle i paralelni molovi, caveovske dubine, sve je zvučalo kao signal iz mimo svijeta. Prepustili smo se i Podsvjesno je počelo curiti iz nas. Osobno sam doživio neku katarzu glede samoga sebe. Tekst se sklapao gotovo sam od sebe, intimnije i bitnije nego ikada do sada. Prilično netipičan Mayalesov rukopis ubrzo je postao naš ponos i estetski standard ispod kojega jednostavno nismo smjeli ići s ostatkom albuma…

… Bez obzira na izostanak produkcijskih trikova, višekanalnog komfora i sterilnih uvjeta, već nakon prvih nekoliko proba benda postala je je jasno da pjesma savršeno funkcionira i uživo. Ovo je najbolji ‘posao’ na svijetu.”

Mayales nastavlja promociju svojeg posljednjeg albuma serijom koncerata diljem Hrvatske. Prvi datum kada ih gledamo uživo je 8. listopada u dvorani Gorgona u MSU (u sklopu programa MIMO).

Muziku podržava
Stisni