Premijera: Dogma i Saša Antić imaju direktnu poruku za društvo

876

Pulska Dogma i Saša Antić iz TBF-a donose pjesmu čiji stihovi, osim što donose kritiku sustavu, navode i na nogometnu euforiju kojoj trenutno prisustvujemo. Riječ je o “Glavom u prsi (Ka Zidane)“, pjesmi o borbi pojedinca protiv sustava, uvriježenih stavova, predrasuda, ali i borbi pojedinca sa samim sobom.

“Glavom u prsi (ka Zidane)” motivacijska je parola kojom aludiraju da idemo glavom u zid kada od svega ostane ništa, pogađa i suštinu nogometne groznice, ali i naše stvarnosti u kojoj se nalazimo. Neuspjele tranzicije, društvene netrpeljivosti, društvo nejednakosti, mržnje naspram drugog i ekonomske krize u kojima pojedinac gubi snagu glasa i osjećaj sigurnosti.

“Poruka je jasna. Kada je sve oko nas pošlo kvragu, bar ja mogu biti dosljedan samom sebi. To je pjesma o sazrijevanju jednog čovjeka, ali i o propasti društvenih vrijednosti i društva u kojem živimo. Ako pogađa imalo situaciju u kojoj sada jesmo onda je možemo nazvati i nogometnom pjesmom, pa žasto ne!” poručio je Sandro Pettener iz Dogme.

Muziku podržava

Izravnu i direktnu poruku društvu poslao je Saša Antić iz TBF-a koji potpisuje tekst, a u pjesmi gostuje i vokalno. Na trubi se pridružio pulski jazzer Branko Sterpin. Doživljaj pjesme upotpunio je i spot sniman u dvorištu bivše vojarne “Karlo Rojc” u Puli.

Produkciju i mix pjesme potpisuju članovi Dogme uz aranžman i glazbu. Mastering je odrađen u Londonu.

99 Shares
Muziku podržava