Preko 600 urednika iz cijelog svijeta na bečkom GEN Summitu

Promo članak
304

U Beču će se od 15. do 17. lipnja ove godine održati još jedno izdanje
medijske konferencije od nazivom Global Editors Network Summit koja će
okupiti preko 600 glavnih urednika i medijskih inovatora iz cijelog
svijeta.

Jedna od glavnih tema ovogodišnje konferencije bit će pronalaženje načina kako se današnja medijska industrija može nositi s Facebookom, Appleom i Googleom koje svojim korisnicima također nude vijesti i novosti.

Neki od najzanimljivijih govornika samita bit će Zilla Watson s BBC-a koja će već prvog dana konferencije održati predavanje na temu ”Virtualna stvarnost, 360° video uradci i novinarstvo: prijatelji ili ne?”, zatim Nizozemac Marten Blankensteij, tvorac aplikacije Blendle, s temom ”Personalizacija vijesti: Netflix efekt”, a zadnjeg će dana konferencije nastupiti i Reginald Chua iz Reutersa s temom ”Perspektive za 2020: medijske tehnologije”.

U okviru samita održat će se i dvije dodjele nagrada. 16. će lipnja najznačajnijim radovima iz područja podatkovnog novinarstva u 2015. godini biti uručeno odličje Data Journalism Award, dok će 17. lipnja biti predstavljeni pobjednici GEN Editor Laba. Riječ je o programu u koji spaja razvojne stručnjake, novinare i dizajnere koji pod pokroviteljstvom vrhunskih medijskih kuća kao što su The New York Times, The Guardian i El País radeći u manjim grupama u roku od jednog do dva dana razvijaju nove medijske prototipove.

Više o samom programu samita možete pročitati na službenim stranicama konferencije GEN Summit.

Muziku podržava