Prekinuli Machine Head i Adam Duce

domination
1175

Bilo je turbulentnih vremena, pa čak i trenutaka kada je svatko u Machine Head poželio izaći iz benda.

No, nekako se činilo da je nakon čudne faze prije izlaska “Through The Ashes of Empires” i tijekom (pre)duge turneje za “The Blackening” sada sve skupa ipak sjelo na svoje mjesto. No, čini se da nije, jer smo ovih dana dobili jednu uštogljenu obavijest za fanove: “Machine Head i Adam Duce se rastaju. Razlaz je prijateljski i Machine Head Adamu želi svu sreću u budućnosti. Bend će za sada nastaviti kao trojac i nastavljamo proces pisanja pjesama za nasljednika albuma “Unto the Locust“. Izlazak je planiran za kraj 2013. godine.”

Za sada nemamo nikakve dodatne informacije niti iz benda niti sa strane Adama, koji je često u intervjuima bio možda i preizravan i preiskren, pa je tijekom prošle godine dao do znanja da je nekada bilo teško biti u Machine Headu: “Ionako sam u bendu iz zabave. Ako se prestanem zabavljati i zarađivati za život – jebi ga. Ne planiram se obogatiti, pa ako mi prestane biti zabavno – odlazim. Neke stvari su mi smetale tijekom snimanja zadnjeg albuma. Totalno sam se držao po strani sve dok nije trebalo snimiti bas dionice. Nekad sam pisao hrpu muzike koju bih dao Robbu, koji najčešće nije znao kako bi pjevao preko toga pa nismo ništa iskoristili. Ali, još bitnije – pisao sam hrpu riječi.

Muziku podržava

Znao sam mu dati hrpu papira s riječima, a on bi od toga uzeo neke dijelove i složio određeni dio pjesme. To mi je počelo smetati, jer je teško kada staviš dušu u neke stihove, a u pjesmi završi nešto što ima jako malo veze s time. Onda sam mu rekao da mu više ne mislim davati riječi, već da eventualno možemo nešto pisati zajedno.

Ali, tako je to u Machine Headu, mislim da je u određenom trenutku svatko od nas poželio otići iz benda, a Dave je u jednom trenutku doslovno i otišao! Mene drži samo nekakva sloboda koju imam u bendu, a trenutno je to samo s mojim bas dionicama.”

Očito je i njemu sve skupa izgubilo na smislu… I tako, malo po malo, i Machine Head je spao na samo jednog originalnog člana koji je sudjelovao na svim albumima – vokal, gitarist i frontman Robb Flynn. Znalo se da je čovjek pravi vođe i da je to praktički njegov bend, ali su se isto tako i svi nadali da taj tihi čovjek Adam Duce pokazatelj da se ipak radi o dugovječnom bendu koji će nastaviti proživljavati najplodonosnije dijelove karijere. Samo dan prije ove vijesti, iz benda je potvrđeno da se rade demo snimke za novi album i sada je jasno kako će basističko mjesto ostati upražnjeno.

Muziku podržava