Pregršt novih zanimljivosti o discu i houseu

1559

U srijedu 29.3. u zagrebačkom Tom Tom Clubu održala se još jedna Red Bull Homegroove tribina iz serijala “Izbrusi svoje znanje o klupskoj glazbi“, a riječ je bila o o disco i house glazbi. Predstavnici žanrova potrudili su se pričom i glazbom predstaviti povijest i razvitak možda i najpopularnije klupske glazbe danas – housea.

Nakon par uvodnih riječi jedan od pionira hrvatske klupske Tomo Ricov je započeo povijest Northern Soul glazbe koja je uvelike utjecala na nastanak klupske kulture kao i disco glazbe, a kasnije i housea.

Opskurna glazba, DJ-evi i njihovo pretraživanje ogromnih količina glazbe u potrazi za onom pravom ‘stvari’, te karakterističan ples doveli su nas do sredine ’70-ih i nastanka disca. Uvod u taj dio uradio je Nicki Sianno kojeg je ekipa Homegroovea snimila nakon nedavnog nastupa u Zagrebu.

Zatim je na red došao Cet i razvoj disca po godinama uz prezentaciju prvog ikad snimljenog maxi singlea. Eddy Ramich je pričao o velikom uspjehu house glazbe na području Zagreba i Hrvatske, te iznio i nekoliko priča iz svog življenja u Engleskoj. Najdojmljiviji dio Eddyjve priče je bio kada je sa sjetom prepričavao dane bez kompjutera i interneta, odlaske autobusom u Italiju s ritualnom kupovinu ploča koje su još ‘vruće’ istu večer vrtili u tada vrlo popularnom klubu Neboder.

O čemu se još govorilo i šta je prisutno mnoštvo moglo novoga naučiti o klupskoj glazbi saznajte na www.redbullhomegroove-hr.com.

Muziku podržava