Predstavljena treća Međunarodna autorska kreativna konferencija – MAKK 2015

Promo članak
1068

Treće izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije (MAKK 2015)
održat će se 26. i 27. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti u
Zagrebu.

U organizaciji službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, konferencija je posvećena autorima i kreativcima koji svojim radom, osim kulturi i identitetu zemlje, doprinose i njenom gospodarskom rastu i razvoju.

Prvi dan ovogodišnjeg MAKK-a, četvrtak, 26. studenog, nudi zanimljive prezentacije i panele, a ugostit će i važna domaća i inozemna imena iz kulturnih i kreativnih industrija, od kojih izdvajamo:

Skladatelj, izvođač i diskograf, Miroslav Škoro održat će predavanje “Ne dirajte mi autorska prava” na kojem će predstaviti svoju glazbeničku perspektivu na temu autorskih prava.

Muziku podržava

Svjetski poznati glazbeni producent iz Velike Britanije i dobitnik Grammya, Andy Wright, u razgovoru nazvanom “Music success: simplified” s glazbenim kritičarem i publicistom Hrvojem Horvatom pričati o iskustvima suradnje sa svjetskim zvijezdama poput Simply Reda, Simple Mindsa, Massive Attacka, Eurythmicsa, ali i domaćih Gibonnija i Toše Proeskog.

Ceco Gaković, Sarajlija sa stalnom adresom u San Franciscu, poduzetnik u digitalnim industrijama i osnivač start-up tvrtki, na primjeru svojih suradnji s U2-om i Madonnom mladim će kreativcima ponuditi savjete za uspjeh na digitalnom tržištu. “Glazba i hrabri novi svijet” naslov je njegove dinamične prezentacije koja će dati mnogo novih ideja za osvajanje digitalnog svijeta.

Bogat ovogodišnji program začinit će engleski autor i osnivač međunarodne soundbranding tvrtke Groves, John Groves, s prezentacijom “Say it with Music – The Importance of Sound for Identity of Brands, Cities and more…“. Poznate marke poput Olympusa, Audija, Austrian Airwaysa i VH1 glazbene televizije, uz vizualne simbole, prigrlile su i zvuk kao dio svog identiteta za što je dobrim dijelom zaslužan upravo Groves.

Drugi dan konferencije, petak, 27. studenog, obilježit će aktivnosti Hrvatskog društva za autorsko pravo HDAP-ALAI.

Vrijedi izdvojiti stručna predavanja “User-generated content” Victora Nabhana, predsjednika ALAI-a, svjetske udruge koja promovira autorsko pravo, koji će govoriti o pravnim aspektima korištenja sadržaja koje na Internet stavljaju sami njegovi korisnici.

Na rasporedu je i predavanje “Ograničenja ugovorne slobode u ugovorima o raspolaganju autorskim pravom” Igora Glihe i Marka Baretića, profesora s pravnog fakulteta te prezentacija “Novi poslovni modeli u kolektivnom ostvarivanju glazbenih prava” Romane Matanovac Vučković.

Na panel diskusiji “Suvremeni trendovi u ostvarivanju i zaštiti prava na fotografijama” sudjelovat će stručnjaci Mladen Vukmir, Kristina Delfin Kanceljak, Damil Kalogjera i Boris Berc, a na rasporedu je i nekoliko radionica sudske prakse s područja autorskog prava.

Više o programu i načinu prijave na MAKK 2015 potražite na www.makk.hr, a novosti i informacije vezane uz konferenciju također možete potražiti na Facebooku i Twitteru.

Muziku podržava